Botsauto's - altijd leuk.
Botsauto's - altijd leuk. (Foto: Pim Beudeker)

Ontspannen kermis in Oostzaan

Algemeen

OOSTZAAN – Van donderdag 5 tot en met zondag 8 augustus stond traditiegetrouw de Kermis in Oostzaan weer vanaf het Kerkplein tot aan de Begoniastraat.

Vorig jaar waren de toegangsmogelijkheden naar de kermis beperkt, er was geen doorgang van het Kerkplein naar de kermis. Dit jaar stonden er twee attracties naast de Grote Kerk richting het Kerkplein en was de kermis ook vanaf het Kerkplein toegankelijk. Wel was er met pijlen op de grond en de nodige hekken een duidelijk looproute aangegeven.

Dat er weer attracties stonden richting Kerkplein vonden bezoekers van de kermis en de terrassen heel prettig. “De kermis is niet weggestopt zoals vorig jaar”, klonk het. En: “Weer wat reuring op het plein.”

En veel bezoekers vonden het jammer dat er ook niet een attractie op het plein zelf stond.

De weersvoorspelling voor deze dagen was niet echt geweldig. Gelukkig voor de exploitanten en bezoekers viel het uiteindelijk heel erg mee. Met name op zaterdag en zondag viel er regen aan het eind van de middag. Wel forse buien, maar beperkt tot die momenten.

De kermis trok toch weer een flink aantal bezoekers en met name de zondagmiddag was als vanouds het drukst bezocht. En bood voor jong en oud weer het nodige vertier. Mensen ontmoetten elkaar weer en was er gelegenheid om even bij te praten. Dat terwijl de kinderen dan genoten in de mini-cars of bij het eendje vissen

Goed dat ook dit jaar de kermis er weer was en nu maar uitkijken naar volgend jaar. En hopen dat alle beperkende maatregelen dan weer van de baan zijn.

Pim Beudeker

Hoog en (meestal) droog.
Alle eendjes zwemmen in het water.
Wat is een kermis zonder draaimolen?
Balgooien op het Kerkplein.