De koffietafel
De koffietafel (Foto: BvW)

Op het Sociaal Plein staat de koffie klaar

Algemeen

OOSTZAAN - WelzijnWonenPlus is maar wát blij dat de huidige coronaregels nu weer wat ruimte bieden voor activiteiten die zo lange tijd geen doorgang konden vinden. Veel ouderen en kwetsbare mensen hebben daardoor soms dagenlang niemand gezien of gesproken, waardoor ze zich vaak heel eenzaam voelden, maar nu gloort er licht aan de horizon en worden de gezamenlijke activiteiten weer opgestart.

Om te beginnen start nu ook weer de rollatorwandeling in ’t Twiske, die al jaren elke dinsdagochtend van tien tot elf uur wordt georganiseerd door de Stichting Gezond Natuurwandelen. Start bij de Tennisclub. Dat er belangstelling voor is blijkt wel uit de tamelijk grote opkomst: tussen de zestien en achttien mensen. Er wordt gewandeld mét of zonder rollator, maar wel in aangepast tempo, de afstand is wisselend, soms wel vier kilometer. Onderweg vertelt een begeleidster van alles over de natuur en vandaag had ze voor de aanwezigen een quiz voorbereid. Vragen over bomen, planten, bloemen, dieren en dergelijke. Iedereen kan meedoen, deelname is gratis.

Maar er gebeurt meer. Zo werkt WelzijnWonenPlus nauw samen met de SHO, met Fysio De Kolk, met de huisartsenpost, en met de gemeente. Nancy Sijmonsbergen is elke dinsdagochtend van halftien tot twaalf uur aanwezig op het Sociaal Plein in het gemeentehuis, waar iedereen kan aankloppen voor raad en daad. “We proberen zoveel mogelijk mensen uit hun isolement te halen, in contact te brengen met elkaar, gelukkig kunnen wij rekenen op veel vrijwilligers die zich allemaal voor de medemens willen inzetten. Is het niet voor een klein klusje in huis of tuin, een boodschapje, een wandelingetje, dan is het wel voor een gezellig babbeltje of een kopje thee. Ook zijn wij bezig in samenwerking met de kerk om een eettafel te organiseren, zeg maar zo’n drie keer per kwartaal. We hebben hiervoor contact met een cateraar, nadere informatie hierover volgt later.”

Elke dinsdagochtend om tien uur staat er op het Sociaal Plein in het gemeentehuis ook een grote pot koffie klaar. Wie aan de stamtafel wil plaatsnemen en wie zin heeft in een aardig gesprek, is welkom.

Voor meer informatie: Nancy Sijmonsbergen tel. 06-10019676.

BvW