Een van de werken die te zien zijn.
Een van de werken die te zien zijn. (Foto: Aangeleverd)

Stella Burggraaf exposeert in De KunstGreep

Cultuur

OOSTZAAN - Stella Burggraaf exposeert van 1 september tot en met 11 oktober onder de noemer ‘Polder Perspectief’ landschappen in olieverf in De KunstGreep.

Het Noord-Hollands landschap, met name de veenweidegebieden en de kust, zijn een belangrijk onderwerp in het werk van Stella Burggraaf. Het werk dat zij maakt is geen registratie van de werkelijkheid, maar geeft een impressie van het landschap, zoals je dat in Nederland kunt tegenkomen. Uitgangspunt daarbij is de horizon waaromheen zij haar eigen beeld creëert; ruimtelijk en simpel. Zoekend naar de sfeer van drassige landjes, spiegelend water en Hollandse luchten.

De expositie ‘Polder perspectief’ gaat over het eindeloze perspectief van het Noord-Hollandse vlakke land, dat door de bebouwing meer en meer aan het verdwijnen is. Details kom je in de olieverfschilderijen van Stella Burggraaf niet tegen. Het werk gaat over ruimte, kleur en vlakverdeling.

In 2003 studeerde Stella Burggraaf af aan de Wackers Academie in Amsterdam. De getoonde landschappen zijn gemaakt in haar atelier in Westknollendam, enkele werken zijn ‘plein air’ geschilderd.

Openingstijden: maandag/dinsdag/donderdag van 8.30 tot en met 17.00 uur; woensdag van 8.30 tot en met 19.00 uur. vrijdag van 8.30 tot en met 12.30 uur.