Afbeelding
(Foto: Pixabay)

LOL komt sterker terug

Nieuws

LANDSMEER - De Lokale Omroep Landsmeer (LOL) wil met haar programma’s goed bereikbaar zijn. Niet alleen via Ziggo, maar ook via KPN, Tele2 en andere TV-aanbieders in Landsmeer. Het bestuur heeft daartoe stappen ondernomen.

Maar eerst moesten (en moeten) wat tegenslagen worden overwonnen. Net voor de zomerstop hield de apparatuur van Ziggo, die ervoor zorgt dat LOL-TV op de kabel te zien is, ermee op. Analyse wijst uit dat de apparatuur niet vervangbaar is en dat de tot op heden gebruikte koppeling met de Landsmeerse kabel dus niet meer bruikbaar is. Enkele weken geleden werd duidelijk dat Ziggo ook gestopt is met de doorgifte van het radiosignaal van de LOL op de kabel op de bekende frequentie 103.3 MHz. Ook dit is een definitieve stap.

De omroep laat zich echter niet kennen. Janny Oosterhuis: “Doordat we gebruik gaan maken van de nieuwste technieken die juist in deze maanden voor lokale omroepen in Nederland beschikbaar komen, hebben we daar wel wat extra tijd voor nodig. We denken en hopen alles in oktober technisch op orde te hebben. De beeldkwaliteit, die ook de laatste tijd wat achteruit is gegaan, zou dan ook weer helemaal op orde moeten zijn.”

Dit alles vereist een forse investering en neemt een behoorlijk hap uit de LOL-financiën voor de komende jaren. “Het blijft dus zaak dat de financiële steun van onze donateurs, de ‘Vriendjes van de LOL’, de komende jaren ook op peil blijft. We rekenen dan ook op begrip van degenen die ons even hebben moeten missen en hopen op aan aanwas van ‘Vriendjes’ als we binnenkort in een nieuw jasje nog zichtbaarder zijn. Natuurlijk zijn het ook juist de programma’s en informatie, die het hem doen. Ook daar hebben we alles aan gedaan en blijven we doen om de Landsmeerse informatie op een compacte en interessante wijze aan de kijker en luisteraar aan te bieden. Tot binnenkort weer live en kicking terug. We laten het u weten!”

De LOL is wel te bekijken de eigen website en FaceBook-pagina en te beluisteren via DAB+ en via 105.7 MHZ in de vrije ether en via verschillende streamingskanalen.