Het leukste oudervriendelijke kinderfestival met onder andere Janne & de Vogels en Samba Salad.
Het leukste oudervriendelijke kinderfestival met onder andere Janne & de Vogels en Samba Salad. (Foto: aangeleverd)

Kaartverkoop KinderMuziekFestival van start

NOORD - Zaterdag 11 & zondag 12 september 2021 barst in Tolhuistuin Amsterdam de zesde editie van het KinderMuziekFestival los. Het KinderMuziekFestival heeft zich de afgelopen edities ontpopt als het ‘leukste oudervriendelijke kinderfestival van Nederland’. 

Deze editie staat geheel in het teken van een muzikale ontdekkingsreis door de stadsjungle, waarbij kinderen op expeditie gaan langs nieuwe muzikale werelden en de natuur in de tuin. Het festival onderscheidt zich door ‘volwassen’ te programmeren voor kinderen, in de overtuiging dat het muzikale gehoor van kinderen nog te vaak wordt onderschat. 

Nederlands leukste oudervriendelijke kinderfestival

De organisatie kiest opnieuw voor een speelse corona-proof aanpak, waarbij ouders en kinderen in groepjes, met een expeditieleider en volgens timeslots het festivalterrein betreden. Bij het bestellen van het ticket, bepaal je als bezoeker zelf een timeslot van 2,5 uur, dat bestaat uit 3 muzikale en theatrale optredens en een expeditie door de weelderige tuin. Daar kan worden deelgenomen aan diverse activiteiten en worden genoten van een hapje en een drankje. Het KinderMuziekFestival is toegankelijk voor kinderen vanaf 3 jaar. 

Muzikale ontdekkingsreis

Voor de zesde editie van het KinderMuziekFestival kiest de organisatie voor het thema ‘Op muzikale ontdekkingsreis door de stadsjungle'. Het wordt verwerkt in alle facetten van het festival. Van de programmering tot de aankleding, van de workshops en knutselactiviteiten tot het paspoort dat de bezoekers bij de ingang krijgen uitgereikt en die boordevol kijk- en doe-opdrachten staat. 

Veel bekende namen

De organisatie van het KinderMuziekFestival, die in de harde kern bestaat uit Herman Link, Rita Iny en hun dochter Maya Link, die met elkaar ook sinds jaar en dag kindertheater en -muziek maken, neemt hun bezoekers vanaf de kleinsten van 3 jaar heel serieus. Ook voor dit jaar maken bekende namen die je normaalgesproken in het volwassenencircuit tegenkomt en avontuurlijke artiesten met zeer uiteenlopende muzikale achtergronden en stijlen hun opwachting. 

De komende weken maakt het festival steeds nieuwe namen bekend. Om op de hoogte te blijven volg je KinderMuziekFestival op social media via @kindermuziekfestival

Algemene informatie

Het KinderMuziekFestival is op 11 & 12 september 2021 bij Tolhuistuin in Amsterdam. Het festival is te bezoeken voor kinderen vanaf 3 jaar. De prijs voor een kaartje voor volwassenen is €16,50. Voor kinderen €11,50. Met een Stadspas van Amsterdam betaal je voor een volwassenen €14,- en voor kinderen €9,-. Tickets kunt u kopen op www.kindermuziekfestival.nl.

Afbeelding