Tekening van Pepijn van den Wall Bake.
Tekening van Pepijn van den Wall Bake. (Foto: aangeleverd)

Groepsexpositie IJ KUNST COLLECTIEF

NDSM - Het IJ KUNST COLLECTIEF is uitgegroeid tot een traditie in Amsterdam-Noord. Voor de vijfde keer inmiddels heeft kunstliefhebber Edwin van den Hoek deze pop-up groepsexpositie samengesteld met het werk van veertig zeer diverse beeldend kunstenaars en kunstscheppenden uit de mode- en designwereld. De combinatie van makers uit de vrije en uit de toegepaste kunst levert een fascinerend totaalbeeld op.

In het dagelijks leven is Van den Hoek werkzaam als trendwatcher. Zodoende heeft hij een geoefend oog waarmee hij een opmerkelijke selectie weet te maken van uiteenlopende werken, waaronder schilderijen, tekeningen, collages, foto´s, beelden, keramiek en textiel. Edwins strenge hand als curator zorgt enerzijds voor spannende contrasten, terwijl anderzijds de verschillende disciplines vloeiend in elkaar overlopen. De kunstwerken treden daardoor overtuigend in het licht, als waren het verborgen schatten.

De expositie

Deze vijfde editie vindt wederom plaats in de prachtige ruimte voor hedendaagse kunst van Nieuw Dakota en Beautiful Distress House, gevestigd op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. U kunt langs op vrijdag 27 augustus tussen 11.00 en 20.00 uur of zaterdag 28 en zondag 29 augustus tussen 11.00 en 17.00 uur en laat je inspireren door de kunst én door de kunstenaars, die tijdens de expositie aanwezig zijn om hun werk toe te lichten.

Coronamaatregelen

De organisatie vraagt of u gedurende uw bezoek aan Nieuw Dakota en Beautiful Distress House de coronamaatregelen - zoals opgesteld door de Rijksoverheid - respecteert en zich aan de gedrags- en hygiëneregels houdt.

Robbert de Goede
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding