Sun-Mi Hong.
Sun-Mi Hong. (Foto: aangeleverd)

Concert Sun-Mi-Hong en Alistair Payne

REGIO - Ook dit jaar programmeert Holynote Concerten een fantastisch programma van geïmproviseerde muziek, jazz en internationale klanken in het Witte Kerkje van Holysloot. Op 22 augustus aanstaande trapt het bijzondere duo Sun-Mi Hong & Alistair Payne de 2021 concertreeks af.  

Veelzijdige talenten

In 2011, verruilde Sun-Mi Hong haar geboorteland voor Nederland, om bij het conservatorium van Amsterdam jazz en drums te komen studeren. Haar gemengde culturele achtergrond en haar nieuwgierigheid voor genre overstijgende muziek maken haar een zeer gewilde lid van menig project, getuige haar deelname in Fuensanta Méndez’ Ensamble Grande (Music Meeting), of haar recente optreden met Eran Har Even bij het Amersfoort Jazz Festival.  

Gevoelige samenwerking

De combinatie van alleen drums en trompet is ongebruikelijk, maar Sun-Mi Hong en Alistair Payne die een duo vormen, dat is bijna net zo voorspelbaar als de zon die opkomt. De pandemie heeft hen meer dan ooit duidelijk gemaakt wat het van het belang is van experimenteren, het moment te uiten en te laten horen dat kunst niet vrijblijvend is. Het debuutalbum dat zij komen presenteren in het Witte Kerkje in Holysloot is het resultaat van hun bijzondere samenwerking.

Meer informatie en tickets via www.holynote.nl