Tiny Ruys spreekt de jubilarissen toe voordat ze door burgemeester De Lange worden gehuldigd.
Tiny Ruys spreekt de jubilarissen toe voordat ze door burgemeester De Lange worden gehuldigd. (Foto: Rodi Media/MvS)

Zonnebloemjubilarissen in het zonnetje

Algemeen

DEN ILP – De viering van het 25-jarig jubileum van De Zonnebloem Landsmeer/Den Ilp/Purmerland in De Wije Ilp kreeg gisteren een extra feestelijk tintje: Hanny Langenberg, Riekie Buske en Dinie Dobber werden door burgemeester De Lange gehuldigd omdat ze zich al tien jaar voor de deelnemers inzetten. Ze kregen alle drie een speldje en bloemen.

De Zonnebloem roept nog direct beelden op van de aangepaste boot die uitvaart om mensen met een lichamelijke beperking een heerlijke vaarvakantie te bieden. Toch is dat niet de voornaamste taak van deze organisatie.

“De bootreis in één keer per jaar”, vertelt Tiny Ruys, namens het bestuur van de afdeling Landsmeer/Den Ilp/Purmerland. “Maar wat we voornamelijk doen is mensen thuis bezoeken, ze even uit de dagelijkse sleur halen.”

Daar zijn vrijwilligers voor nodig en die zijn er. Sommige zijn zelfs al vanaf het begin aan deze afdeling verbonden. Samen met een aantal gasten beleefden ze in De Wije Ilp een feestelijke dag. “Door corona zijn mensen wat angstig geworden”, meldt Tiny nog even, “maar nieuwe deelnemers kunnen we best gebruiken.”