Een trotse voorzitter op het terras.
Een trotse voorzitter op het terras. "Een parel." (Foto: Rodi Media/MvS)

IVV opent vernieuwde en verduurzaamde kantine

Sport

Door Marcel van Stigt

LANDSMEER – Als je dan toch je kantine moet vernieuwen, dan maar meteen goed. Zo dacht het bestuur van IVV erover. En dus is het gebouw van de voetbalvereniging niet alleen opgeknapt met duurzame materialen, maar ook voorzien van een terras, dat zoals verwacht een voltreffer blijkt te zijn. Komende zondag verrichten burgemeester Léon de Lange en jeugdlid Gijs Schreuder de officiële opening na de thuiswedstrijd tegen FC Soest. Aftrap 14.00 uur.

Trots leidt voorzitter Denis Brouwer de redacteur van het Kompas rond. Verduurzaamd hout op alle buitenmuren, nieuwe kozijnen, het dak opgeknapt: het clubhuis gebouw staat er fraai bij. En dat mag worden gezien. “Dit is het grootste gebouw op het sportpark”, zegt hij, “en dat moet dan niet een vlag op een modderschuit zijn.”

De kantine was ernstig verouderd en dringend aan vernieuwing toe. Ook binnen. Maar dat niet alleen. IVV heeft grote voetbalambities en wil kwaliteit uitstralen. Daar past een eigentijds onderkomen bij dat strak in de verf zit en knap is betimmerd. Bovendien heeft het bestuur de intentie om qua duurzaamheid voorop te lopen, het voorbeeld te geven. Redenen genoeg om een grootscheepse renovatie op touw te zetten, waarbij rekening is gehouden met de eisen van nu. Het moment kon niet beter worden gekozen. Door corona lag het voetbal lange tijd stil, maar juist daardoor was er alle gelegenheid en ruimte om de kantine opnieuw vorm te geven. 

“Een geluk bij een ongeluk”, stelt de voorzitter. “Marcel Schreuder en Angelo Kuiper van SKA Projectmanagement hebben het plan bedacht en het project begeleid. Met behulp van een aannemer uit het dorp en vrijwilligers van IVV is de verbouwing gerealiseerd. We hebben meteen de kans benut om een grote wens te realiseren. Een terras in de linkerhoek met uitzicht op het hoofdveld. Je ziet het vaker bij andere verenigingen, maar dan op de begane grond. Het is zoals verwacht een groot succes. Een parel. De eerste keer stonden er meteen veertig, vijftig man.”

De verbouwing is voor een deel gefinancierd uit crowdfunding. We hebben daarmee vijfentwintigduizend euro opgehaald. Ook mensen uit de buurt hebben bijdragen gestort. ‘Want’, zeiden ze, ‘we lopen hier elke dag met de hond langs’. Maar ze vonden ook dat de verbouwing voor positieve energie zorgde. Alles wat moest gebeuren en wat we wilden is gedaan. Alleen nog zonnepanelen. Die komen volgend jaar. Maar we zijn klaar voor de toekomst. We kunnen weer twintig jaar vooruit.”