Derde kwart weer fataal voor Lions

LANDSMEER - Landslake Lions speelde dit weekend tegen Binnenland uit Barendrecht. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar ook deze keer lieten de dames uit Landsmeer het liggen in het derde kwart. Er werd verloren met 71-81.

Binnenland is met De Kleijn, Guijt en Kasius een ploeg met ervaren speelsters en strijdt net als Lions voor een plek bij de beste vier ploegen in de dameseredivisie. De tegenstander uit Barendrecht begon voortvarend aan de wedstrijd. Lions oogde nerveus en onrustig. Binnen een minuut stond het 8-0 en leek het een moeilijke avond voor Lions te gaan worden. Maar de Landsmeerse basketballsters lieten zich niet van de wijs brengen en knokten zich terug. Een drietje van Myrthe den Heeten gaf zelfs een 13-11 voorsprong. Met nog een minuut op de teller scoorde Tanya Bröring haar vijfde punt in dit kwart. Een time-out van Binnenland voorkwam verdere achterstand, maar Lions sloot het kwart af met een lichte voorsprong, 15-13.

Marlou de Kleijn van Binnenland begon het tweede kwart met een drietje, maar Lindsay Pengel en Clair Hirman antwoordden direct met twee scores, 19-16. Het bleef stuivertje wisselen. Toen Binnenland een voorsprong nam van 20-24 laste coach Marlous Nieuwveen een time-out in. Die pakte goed uit. Met name Charlotte van Kleef hield Lions dit kwart in de wedstrijd. Zij knokte onder de basket, pakte veel rebounds en scoorde ook nog eens 11 punten. De ploegen leken met gelijke stand de rust in te gaan, maar in het eindsignaal gooide Binnenland er nog een drietje in, 36-39.

Net als vorige week tegen Grasshoppers kwam Lions ook nu niet goed de kleedkamer uit. Het team speelde onrustig en vergat als ploeg samen te werken. Veel dribbels eindigden in het niets, er werd veel balverlies geleden en het passtempo lag veel te laag. Binnenland maakte daar gretig gebruik van. Tot de vierde minuut in dit kwart wist Lions de Binnenlandse ploeg nog bij te benen. Nadine Boesaart scoorde 45-46, maar daarna waren het Guijt, de Kleijn en Kasius die de Binnenlandse ploeg naar een 47-58 voorsprong brachten. Die klap kwam Lions niet meer te boven.
In het vierde kwart liep Binnenland zelfs uit naar een 16-punten marge. Maar door intercepties en scores van Lies van Straaten wist Lions dit weer terug te brengen tot 10 punten. Twee vrije worpen van Claire Hirman leidden tot een 71-79 stand. Maar ook nu scoorde Binnenland in de laatste seconden van de wedstrijd een buzzerbeater, waarmee de winst met 71-81 naar Barendrecht ging.
Binnenland behaalde in de strijd om de derde plaats belangrijke punten binnen, maar de verschillen in de top-4 zijn klein. Het belooft dan ook een mooi seizoen te worden.