Wie wordt dit jaar de winnaar van de Amsterdamse Popprijs?
Wie wordt dit jaar de winnaar van de Amsterdamse Popprijs? (Foto: aangeleverd)

Voorrondes Amsterdamse Popprijs

Algemeen

AMSTERDAM - De voorrondes van de Amsterdamse Popprijs 2021 gaan van start. Van 23 september tot en met 4 oktober spelen er dertig acts, verdeeld over vijf voorrondes op verschillende locaties in de stad.

De deelnemers krijgen ieder twintig minuten om zich te presenteren. Elke voorronde levert een winnaar op, de overige zeven plaatsen in de halve finale worden verdeeld door middel van wildcards. Twaalf halvefinalisten strijden uiteindelijk op dinsdag 12 en maandag 18 oktober in Paradiso om zes finale plaatsen. De finale vindt plaats in de Melkweg in november.

De vijf voorrondes vinden verdeeld over twee weken plaats, op verschillende podia in Amsterdam. Om zoveel mogelijk publiek toe te laten wordt gewerkt met de Coronatoegangsbewijzen. Dit wil zeggen dat het publiek, deelnemers en personeel een vaccinatie-, herstel- of negatief testbewijs moet laten zien. De test mag niet ouder zijn dan 24 uur en kan worden aangevraagd via www.testenvoortoegang.org. Vervolgens laat men bij de ingang zijn QR-code zien via de CoronaCheck app. Deze is te downloaden via de App Store (Apple) of Play Store (Android). Kijk voor het volledige programma op www.grap.net.