Sweet like a Chocolate in De KunstGreep

OOSTZAAN - Het is haast een traditionele balkonscène, de opening van Sweet like a chocolate. Alleen is de grote, geheel in het zwart gehulde figuur die omhoog kijkt naar de vrouw op het balkon nauwelijks een Romeo te noemen. Met zijn zwarte bodysuit, inclusief muts over zijn hele gezicht, lijkt hij meer op iets uit een horrorfilm.

Sweet Like a Chocolate is een intiem dansspektakel dat je verleidt, met een vleugje Beethoven omverblaast en je weer met jezelf achterlaat in een roes van extase en twijfel. Een vrouw danst met haar schaduwen, alter ego, metgezel en voyeur. Het volgt haar, begeleidt haar, danst en vecht met haar. De figuur rond haar kan echt zijn, maar ook een wezen uit haar fantasie.


Het concept en de choreografie zijn van Emio Greco en Pieter C. Scholten. Volgens hen is de hel het schizofrene zoeken naar wie je bent, wat je identiteit is. De danseres gaat door verschillende fases en stemmingen in de zoektocht naar haar eigen ik, terwijl ze van alle kanten bekeken wordt. Wat zegt dit over hoe vrouwen gezien (mogen) worden? Balancerend tussen liefde, vertrouwen, vrouwelijke seksualiteit en geweld legt Sweet like a chocolate existentiële vragen bloot.

Kaarten bestellen

Te zien in theater de KunstGreep op 25 september om 20.15 uur. De kosten zijn € 19,50 inclusief een pauzedrankje en servicekosten. Kaarten zijn te bestellen via de website www.theateroostzaan.nl en dan naar kaartverkoop/tickets of telefonisch via 075-2027966.