Slapstick staat voor muzikale hilariteit
Slapstick staat voor muzikale hilariteit (Foto: Pim Beudeker)

The Roaring Twenties in beeld

Algemeen

OOSTZAAN – The Roaring Twenties, ofwel de roerige jaren twintig. De zeer bewogen periode tijdens de jaren 1920 waarin sterk werd afgeweken van de tot dan toe geldende norm. In theater De KunstGreep maakte de vijfkoppige muziektheatergroep Slapstick dit afgelopen zaterdag in hun negentig minuten durende show volledig waar.

Släpstick laat zich met weinig vergelijken. De groep opereert op het breukvlak van fysieke komedie, choreografie en muziek. De muzikale kwaliteiten zijn van hoog niveau. Gezamenlijk beheersen de vijf acteurs/muzikanten elk denkbaar instrument. Ze schakelen heel snel over van snaar- naar blaasinstrument en weer terug alsof het niets is. En ook de choreografie is bijzonder goed en daarmee ondersteunen ze op een geweldige en komische manier hun muzikale kwaliteiten. Muzikaal wordt eveneens vaak de komische noot geraakt.

Deze show was nog maar een try-out, maar het gelach en applaus klonk veelvuldig op. Het begint heel relaxed met een biljart, waar twee bezoekers staan te biljarten en de vijf artiesten hun eigen ding doen. Daarna begint het. Van alles komt voorbij. Een orkest met dirigent waarbij de vijf van instrument naar instrument springen en rennen. De reclame-act over Släp, de barbershop en nog veel meer. 

Vanaf december begint de echte theatertour. Hierbij komen ze ook nog een viertal keren naar Amsterdam. Het is een aanrader om deze groep, die al vanaf 2003 bij elkaar is, te blijven volgen.

Pim Beudeker