Nhung Dam
Nhung Dam (Foto: Aangeleverd)

Bekende TV-persoonlijkheid in De KunstGreep

Cultuur

OOSTZAAN - Als je de naam Nhung Dam ziet of hoort, rinkelt er misschien niet direct een belletje. En toch kent iedereen wel uit de televisieseries waarin zij gespeeld heeft. En dat zijn niet de minste. 

Zo speelde ze in Het geheime dagboek van Hendrik Groen (Anja Appelboom). Als Juf Judith kwam ze voorbij in Klem. En in De Dertigers in de rol van Babs, de nieuwe vriendin van Peter. Maar ook in Ik Weet Wie Je Bent, Meiden van de Herengracht en Ja, ik wil! speelt ze mee. En zij komt zaterdag 9 oktober naar De KunstGreep met haar toneelvoorstelling.

Deze toneelvoorstelling staat onder regie van Koos Terpstra. Koos heeft Niet Uit Het Raam van Eric van Sauers geregisseerd en ook De Ploeg van Han Römer. Hij werkt ook al lange tijd samen met Lebbis en Jansen.

Nhung Dam neemt ons mee naar Sicilië. Hoewel ze daar nooit is aangekomen met haar drie miljoen voetstappen. Dat hoeft ook niet, want “De weg is de herberg” ofwel’: de weg is je bestemming.

Het is een indrukwekkende voorstelling over zoeken naar geluk, over leven, over onmacht en over schoonheid. Kortom: thema’s die we allemaal kennen, nu op een eigenzinnige wijze gebracht met een hoopgevende ode aan onze fantasie. Nhung weet op haar manier liefde, schaamte en woede in hetzelfde moment te leggen. Het levert breekbare, goudeerlijke taferelen op die tegelijkertijd intens grappig en soms pijnlijk zijn. En daarmee juist verbazingwekkend grappig en optimistisch. Eigenlijk niet goed onder woorden te brengen, zelf zien en meemaken geeft het beste beeld over deze voorstelling.

Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 075-2027966 of verkrijgbaar (mits niet uitverkocht) aan de zaal. Of via https:// theateroostzaan.nl.