Willem Molenaar draagt Only Friends van dorpsgenoot Dennis Gebbink een warm hart toe.
Willem Molenaar draagt Only Friends van dorpsgenoot Dennis Gebbink een warm hart toe. (Foto: Rodi Media/MvS)

Haringveiling voor Only Friends

NOORD/LANDSMEER - De nieuwe haring is er 16 juni weer en volgens goede gewoonte koppelt Willem Molenaar van de gelijknamige viswinkel aan de Nieuwe Gouw 1 in Landsmeer daar een mooie actie aan. Dit jaar kunnen klanten bieden op de eerste twee vaatjes haring. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan sportclub Only Friends in Amsterdam-Noord.

Door Marcel van Stigt

Willem Molenaar bouwt elk jaar een feestje rond de entree van de nieuwe haring, ook als uit onverwachte hoek een hardnekkig virus opduikt. “Een feestje buiten, wat we normaal gesproken zouden doen, kon vorig jaar vanwege corona niet,” vertelt hij. “We hebben toen pakketjes in het leven geroepen met daarin zes haringen en een flesje wijn, voor een haringparty thuis. Je moet als ondernemer altijd bezig blijven, vind ik, en apart zijn. Het was een enorm succes.”

Dit jaar steunt hij een goed doel: Only Friends, de sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking, ooit opgezet door Landsmeerder Dennis Gebbink. “Ik heb hier zóveel respect voor”, bekent Molenaar. “Vijf weken geleden hebben ik Dennis gesproken. Hij vertelde me dat hij eerst steun kreeg van Mc Donalds, maar dat die is afgehaakt. Hij moet zijn nu zijn eigen broek ophouden en is geheel afhankelijk van sponsors. Only Friends krijgt geen overheidssteun, terwijl de club een maatschappelijk doel dient. Maar wij gaan ervoor!”

Klanten kunnen tot en met zondag 20 juni via de Facebookpagina van de winkel, of in de winkel zelf, bieden. En voor degenen die niet aan de veiling willen deelnemen, maar wel een financiële bijdrage willen leveren, zet Molenaar een spaarbus neer. De eerste bijdrage is al binnen: visleverancier Fishpartners heeft 500 euro gedoneerd. Wie volgt?