Maandag 7 juni verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht.
Maandag 7 juni verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht. (Foto: Pixabay)

Overheid stuurt NL-Alert testbericht

REGIO - NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat waarschuwt en informeert over noodsituaties bij jou in de buurt. Maandag 7 juni verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Ook in Noord-Holland. Zo ervaar je hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. Je ontvangt het NL-Alert testbericht op je mobiele telefoon.

NL-Alert waarschuwt en informeert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. Denk aan een grote brand op een industrieterrein, onverwacht noodweer of een giftige stofwolk na een explosie. In een NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie en updates kunt vinden.

Als je een NL-Alert binnenkrijgt, hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan een normaal berichtje. Je ziet het NL-Alert gelijk op het beginscherm van je mobiele telefoon. Om NL-Alert te ontvangen, moet je mobiel opgeladen zijn én aanstaan. Voor het ontvangen van NL-Alert hoef je niets in te stellen op je mobiele telefoon.

Het is gratis en anoniem, je telefoonnummer blijft onbekend. Je ontvangt NL-Alert ook als het mobiele netwerk overbelast is.