Johan Plemp (rechts) verbindt zich voor drie jaar als jeugdsponsor aan IVV. Het contract is getekend.
Johan Plemp (rechts) verbindt zich voor drie jaar als jeugdsponsor aan IVV. Het contract is getekend. (Foto: Rodi Media/MvS)

IVV

Vervolg artikel voorpagina

Hij verbindt zich voor drie jaar aan IVV als jeugdsponsor. Niet alleen met geld, maar ook door - als de coronaregels het toelaten - elke zaterdag een kistje met vers fruit in de kleedkamers neer te laten zetten.

Het past in het beleid van Plemp om het verenigingsleven in Landsmeer ruimhartig te ondersteunen. Zo draagt hij eraan bij dat jongeren lekker sporten en niet op straat rondhangen. Hij is ook gecharmeerd van de nieuwe lijn die bij IVV is ingezet. Naar Scandinavisch model is er geen sprake meer van talentvolle voetballers die in de hogere teams uitkomen en alle aandacht krijgen en minder begaafde spelers die er in de lagere teams maar een beetje bijhangen. Ze worden door elkaar gehusseld. Zo leren de betere voetballers coachen en gaan de kwalitatief mindere leden beter voetballen.

Johan Plemp: “IVV is een prachtige club en we doen aan sponsoring omdat we dat belangrijk vinden. Het verhaal van Denis over de transformatie binnen IVV raakte me. We zijn allebei lokaal betrokken en ondersteunen elkaar.”

De renovatie start 1 mei en de oplevering is gepland in augustus. Brouwer: "De feestelijke opening doen we tijdens het Zilveren Zwaan Toernooi, dat hopelijk doorgaat.” Zie ook www.ivvlandsmeer.nl.