Traptrip routes zijn speciaal gemaakt om met kinderen te fietsen.
Traptrip routes zijn speciaal gemaakt om met kinderen te fietsen. (Foto: aangeleverd)

Op traptrip vanuit Amsterdam

AMSTERDAM - De fiets pakken en samen op avontuur gaan. Even stoppen bij een leuke speeltuin, geitjes aaien of bloemen plukken. Met traptrip kunnen ouders een minigids downloaden en met hun jonge kinderen de leukste kidsproof routes vanuit Amsterdam maken.

Routes speciaal gemaakt om met kinderen te fietsen

De traptrip routes zijn speciaal gemaakt om met kinderen te fietsen. Geschikt voor zowel ervaren als onervaren grote en kleine fietsers. Om het makkelijk te maken, beginnen en eindigen alle routes in de stad. In de minigids staan drie traptrips uitgestippeld vanaf het centrum. Je bent per route twee of drie dagen weg (of je plakt er nog een nachtje achteraan). Je slaapt in je eigen tent óf je huurt een van de hutten, pipowagens of B&B’s die al zijn uitgezocht. Alles voor de tochtplanning staat overzichtelijk bij elkaar. Het is letterlijk: lezen, boeken, pakken en gaan.


Bij het fietsen van een traptrip volg je de fietsknooppunten. Ben je hier nog niet mee bekend? Geen punt. Ook dit staat uitgelegd in de gidsjes. Het aanbod vanuit Amsterdam is heel gevarieerd. De traptrip Waterland & voormalige Zuiderzee zit vol Hollandse glorie, vissersdorpjes, klederdracht, kazen, klompen en vergezichten. De tweede traptrip is Amstelland en het Groene Hart. Hier draait het om idyllische riviertjes, bootjes, voetveren, veenmoerassen en bijzondere vogels. En traptrip drie is Kennemerduinen & Waterleidingduinen. Met duinen, strand en zee, stadsparken, duindorpen en damherten.

Downloaden

Op nederlandfietsland.nl/traptrip staan tips, handige blogs en zijn de gratis minigidsen met routes te downloaden.