Op de NDSM-werf is dit kunstwerk, doelend op het 35e kampioenschap van Ajax, te zien.
Op de NDSM-werf is dit kunstwerk, doelend op het 35e kampioenschap van Ajax, te zien. (Foto: Wendy Ruittemanz/RM)

Trots op 35e kampioenschap van Ajax

NOORD - De Amsterdams voetbalclub Ajax heeft zondag 2 mei voor de 35e keer de landstitel binnengehaald. Dat is vast weinigen ontgaan. Dit gebeurde dankzij een 4-0 overwinning op Emmen. Na de openingstreffer van Jurriën Timber in de 10e minuut ging het even stroef in de eerste helft. Maar dat werd in de tweede helft ruimschoots goedgemaakt. Ajax moest winnen of gelijkspelen om het kampioenschap officieel te maken.

Geen huldiging deze keer maar een stad vol vlaggen en posters


Een huldiging is helaas door de corona-maatregelen niet mogelijk, maar de gemeente Amsterdam laat met Ajax-vlaggen en -posters door de hele stad zien hoe trots ze zijn op Ajax. Ook op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord is middels een kunstwerk te zien hoe trots men op de Amsterdamse voetbalclub is.

Niet in te halen

Na de bekerwinst van vorige week tegen Vitesse heeft Ajax nu alweer voor de negende keer de dubbel in de wacht gesleept. De laatste keer dat de Ajacieden het kampioenschap én de KNVB-beker wonnen, was in het seizoen 2018-2019. Al drie wedstrijden voor het eind is Ajax niet meer in te halen door de naaste belagers. De Amsterdammers hebben verreweg de meeste doelpunten voor en de minste tegen. De terechte kampioen dus. "Amsterdam is trots op ons aller Ajax en viert dat vooral thuis voor de buis. Helaas is dit jaar geen huldiging mogelijk. Maar overal in de stad hangen vlaggen en posters om te laten zien hoe trots we zijn op ons cluppie. Ajacieden, gefeliciteerd!" laat de gemeente weten.