Voor de zomer wordt een mengsel van akkerkruiden ingezaaid, zoals klaprozen en korenbloemen.
Voor de zomer wordt een mengsel van akkerkruiden ingezaaid, zoals klaprozen en korenbloemen. (Foto: Pixabay)

Aanplant heesters door weersomstandigheden uitgesteld

NOORD - Aannemer Groenfra heeft afgelopen weken de bomen geplant om de atletiekbaan in Elzenhagen Zuid in Amsterdam-Noord. De aanplant van de heesters is vanwege weersomstandigheden uitgesteld tot het najaar. Voor deze zomer zaait de aannemer een mengsel van akkerkruiden in, zoals klaprozen en korenbloemen.

Straks ontstaat een mooie en vrij dichte groene singel langs de Nieuwe Purmerweg

Het was de bedoeling om nu ook de grote heestervakken tussen de Nieuwe Purmerweg en de atletiekbaan aan te leggen. Het huidige weer, temperatuur en droogte zorgen ervoor dat het niet verstandig is om de heesters, die in het voorjaar bloeien, op dit moment te planten. Een groot deel van de nieuwe aanplant zou dit niet overleven. Daarom laat de gemeente de heesters in het najaar planten. Ook vrij grote exemplaren tot circa 4 meter. Deze heesters vormen straks samen met bestaande en nieuwe bomen een mooie en vrij dichte groene singel langs de Nieuwe Purmerweg.

Kruiden

Voor deze zomer zaait de aannemer eenjarig bloeiend akkerkruidenmengsel in. In het najaar kan de strook worden gemaaid. De heesters worden hiertussen geplant. Met het dichtgroeien van de heesterrand maken de akkerkruiden plaats voor een duurzame kruidenlaag.

Bomen

Vanaf oktober plant de aannemer nog een aantal bomen nabij de parkeerplaats, die nu nog wordt aangelegd aan de oostkant van de atletiekbaan.