Oudercursus 'Autisme 12-'

LANDSMEER - Voor ouders met een kind van 12 jaar of jonger met een vorm van autisme biedt de GGD Zaanstreek-Waterland vanaf donderdag 18 maart de online cursus ‘Autisme 12-‘

Autisme ziet er in iedere levensfase anders uit. Ouders van jongeren met autisme lopen in de puberteit tegen andere punten aan dan op de basisschool.

De balans zoeken tussen enerzijds loslaten en anderzijds het bieden van ondersteuning is een veelgehoorde zoektocht waar ouders mee worstelen. De oudercursus ‘Autisme 12-‘ speelt in op deze zoektocht.

Nadruk op kennis

Bij deze oudercursus ligt de nadruk op het krijgen van kennis over autisme. Wat houdt autisme in en welke aanpassingen zijn er voor uw kind nodig?

Daarnaast is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met de andere ouders.

Huiswerk

Voor elke bijeenkomst krijgen de deelnemers huiswerk dat bestaat uit informatie doorlezen, filmpjes bekijken en opdrachten maken. Het is noodzakelijk om dit te doen, aangezien de informatie en de opdrachten als uitgangspunt voor de bijeenkomsten dienen.

Gratis

Deze gratis cursus start op donderdag 18 maart van 19.00 tot 21.00 uur en bestaat uit 3 online sessies. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar om mee te doen.


Ga voor meer informatie en aanmelding naar ggdzw.opleidingsportaal.nl/aanbod.