Piet en Juul... op naar de 65 trouwjaren!
Piet en Juul... op naar de 65 trouwjaren! (Foto: Aangeleverd)

60 jaar getrouwd en al 60 jaar in hetzelfde huis

OOSTZAAN – Het is Kerst 1955 als Juul vanuit Purmerland met een vriendin naar het Oostzaanse komt om te dansen. Dansen in café Concordia, in de volksmond café Dissel. Daar ontmoet ze Piet, die zo hoffelijk is om haar fietslampje te maken, dat had het onderweg begeven. Zo begint het verhaal van Juul en Piet de Saegher

Als ze elkaar leren kennen zit Piet in het leger, hij is op dat moment 20 jaar, Juul 18. In 1952 begint Piet als leerling ambtenaar bij de gemeente Oostzaan, waar hij het tot Commis B brengt, een hoge ambtenaar, werkend onder Beerling.

Oostzaan is voor Juul ook geen onbekende plek, ze bezoekt graag de operettevoorstellingen van Bel Canto. Als ze op 15 februari 1961 trouwen is het een prachtige dag. Hun huwelijk wordt voltrokken door Jan de Boer, die zichtbaar zenuwachtig was. Natuurlijk trouwen ze in het gemeentehuis van Oostzaan.

Na hun gesloten huwelijk gaan ze wonen in de Burgemeester Bratstraat en na 60 jaar wonen ze daar nog steeds. Hier worden de drie zoons geboren, Ernst in 1963, Rob in 1967 en Frank in 1968. Piet speelt de sterren van de hemel bij OSV en promoveert met het eerste elftal naar de 2e klasse en vervolgens naar de 1e klasse, waar hij nog speelt met Rob Rensenbrink.

Juul speelt dan bij volleybalvereniging Compaen. Voor haar huwelijk werkte Juul bij de Bijenkorf, maar als ze trouwt moet ze daar mee stoppen. Al 25 jaar schuift ze aan bij een creatieve vriendinnenclub en haar laatste baan was bij het AVL (Antonie van Leeuwenhoekhuis). Piet blijft tot aan zijn pensioen werken bij de gemeente Oostzaan. Juul memoreert aan de 60 jaar huwelijk, het lijkt bijkans omgevlogen.

Ze zijn nog enorm kwiek. Op naar de 65 huwelijksjaren dus.