Zomerschrijflabs, voor alle kinderen uit Amsterdam-Noord.
Zomerschrijflabs, voor alle kinderen uit Amsterdam-Noord. (Foto: aangeleverd)

Noordjes zomerprogramma barst uit elkaar

Algemeen

NOORD - Het is bijna zover! De schoolvakantie komt eraan, na een jaar met veel onlinelessen, dichte deuren en maar weinig contact met leeftijdgenootjes. Gelukkig mag er weer van alles en dat komt goed uit, want kunsteducatiestichting Noordje heeft een bomvol programma deze zomer, speciaal voor kinderen en voor jongeren uit Amsterdam-Noord.

Zo organiseert Noordje ook dit jaar in de eerste drie weken van de zomervakantie twee Zomerschrijflabs, voor alle kinderen uit Amsterdam-Noord. Zij gaan op de Kazerne van Noordje en ook in Huis van de Wijk de Evenaar aan de slag met kunstenaars en schrijvers om toe te werken naar een museum vol verhalen. Bij alle workshops is extra begeleiding aanwezig dankzij vrijwilligers. Ook kunnen ze regelmatig met Noordje naar het Museum in de buurt, en voor kinderen die op zoek zijn naar avontuur is er Noordje in het Wild. Daarnaast organiseert Noordje in samenwerking met SKC voor de tiende keer de Zomerschool op verschillende locaties. Die heeft dit keer het thema ‘Later als ik groot ben…’ en in de laatste drie weken van de zomervakantie kunnen kinderen daar terecht.

Naast al deze activiteiten begint Noordje deze zomer met iets nieuws: BuroZ. Een bijzonder project voor jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar. Bij BuroZ komen jongeren uit Noord samen om elkaar te inspireren, te motiveren en te leren samenwerken. Samen met jongerenmentor en artiest Georgios Lazakis van School of HeArt Knocks, actrice Serin Utlu, singer/songwriter & talentcoach Rivelino Rigters, en DJ Prace (Joram Kroon) gaan ze op zoek naar wat hun skills zijn, wat ze daar mee kunnen bereiken, wat ze motiveert en wat ze inspireert. En dit is nog lang niet alles. Check www.noordje.nl voor het complete aanbod. Aanmelden kan via meedoen@noordje.nl.