Saskia Groenewoud.
Saskia Groenewoud. (Foto: aangeleverd)
Column

Van onze stadsdeelbestuurders

Algemeen

De zomervakantie staat voor de deur. Hoe fijn is dat! Al zal de vakantie nog niet zo zijn, zoals we dat gewend zijn. Er kan met de versoepelingen van de Covid-maatregelen een hoop weer wel. Ik hoop dat kinderen tijdens hun vakantie in ieder geval eindeloos buiten gaan spelen en veel plezier hebben met elkaar. Er is weer een hoop te doen voor jongeren in veel buurten in Noord tijdens de vakantie. En ik hoop ook dat u gaat genieten van de zomer, hier in Noord of als u op vakantie gaat.

“In het echt”

De eerste echte bezoeken en bijeenkomsten als stadsdeelbestuurder heb ik met inachtneming van de huidige Covid-regels afgelopen dagen weer kunnen doen. Dat was niet alleen meteen weer heel vertrouwd, maar dat heb ik ook zo gemist! Natuurlijk is de mogelijkheid om te kunnen vergaderen en ontmoeten via een beeldscherm een goed alternatief en wat fijn dat dat kan anno 2021. Zonder deze techniek hadden we op een heel andere wijze de Corona-crisis doorgemaakt. Dan was veel werk stil komen te liggen en hadden daar heel andere uitkomsten voor bijvoorbeeld de werkgelegenheid uit kunnen voortkomen. Kortom, via beeldscherm vergaderen en ontmoeten als alternatief is goed, maar wat snak ik weer naar ‘in het echt’ elkaar zien en spreken. De afgelopen dagen merkte ik bij die enkele fysieke vergadering of bijeenkomst hoeveel prettiger het is als je mensen weer in het echt ontmoet. Hoeveel soepeler en beter gesprekken kunnen gaan.

“In Noord is genoeg te zien en te doen”

We zijn hard op weg om terug te kunnen gaan naar werk, school, sport en andere bezigheden zoals we dat gewend waren. Veel mensen hebben zich al laten vaccineren of gaan dat binnenkort doen. Dit is zo belangrijk om uit deze crisis te kunnen komen. Ik hoop dat u al gevaccineerd bent of anders snel aan de beurt bent. Ik hoop voor nu dat u kunt gaan genieten van een zomer waarin al gelukkig weer veel meer kan. In Noord is in ieder geval genoeg te zien en te doen. Geniet en heel graag en gauw en in goede gezondheid tot ziens in Noord ‘in het echt’.