Protestrit tegen vervuilende bedrijven

LANDSMEER - Fietsers met toeters en bellen rijden morgenochtend vanaf Beverwijk naar Zandvoort of naar Den Haag. Daarmee vragen ze aandacht aan de formerende politieke partijen om regels op te stellen voor vervuilende bedrijven zoals Tata Steel. De actie is een vervolg op de historische uitspraak tegen Shell. Volgens de initiatiefnemers is nu de overheid aan zet om ervoor te zorgen dat de grootste vervuilers meedoen. Dit om te voorkomen dat de gevaarlijke klimaatverandering zich doorzet.

De fietsers maken deel uit van Operatie Klimaatgroepen Milieudefensie in Noord-Holland. Hier in Waterland is dat Oma’s for future. Naast Beverwijk vertrekken in elf provincies fietsgroepen vanaf een vervuilend bedrijf zoals Tata Steel, RWE, Shell en Chemelot. Zij arriveren gezamenlijk in Den Haag onder het motto: 'Van Vervuiler naar Formatie'. In Den Haag fietsen zij naar de Hofvijver waar zij deformerende politici oproepen om grote bedrijven de rekening te laten betalen van hun eigen vervuiling en zich te houden aan het Parijsakkoord. Zij willen dat dit wordt vastgelegd in het nieuwe regeerakkoord.

Jacobien van Boeijen, fractievoorzitter GroenLinks Landsmeer: "We willen laten zien dat in heel Nederland mensen zich zorgen maken om het klimaat. Daarom voeren we actie, in alle provincies. De toekomst van onze kinderen, en kinderen wereldwijd, staat op het spel. Het nieuwe kabinet kan nog voorkomen dat het uit de hand loopt."

Aanmelden: www.ok-westfriesland.nl/kom-in-actie/fiets-mee-voor-een-eerlijk-klimaatbeleid