Petitie

Vervolg voorpagina

te krijgen, gaan de ‘waakhonden van het Twiske' door met hun petitie, waarbij ze veel bijval krijgen. 'Ik ga graag naar festivals, maar waarom moet dat in een natuurgebied?' zegt een inwoner.

'Vakantiehuisjes in Het Twiske? Wat een slecht idee. Ik ga naar het Twiske om te ontspannen in het groen.'

Huis-aan-huis' worden flyers verspreid. Het aantal handtekeningen loopt al op tot bijna 4000.

Snakken naar groen

José Berkhof, tevens oprichter van PlatformTwiskeGeenPretpark: "Mensen snakken naar groen. De echte attractie van Het Twiske is de natuur.

Los van de juridische verplichtingen van de Natura 2000-wetgeving, kun je concluderen dat de meeste Oostzaners helemaal geen festivals en overnachtingen willen. Wij hopen dat de raadsleden naar hun burgers zullen luisteren.’’

Petitie aan burgemeester

Op maandag 14 juni om 19.15 uur biedt Hart voor het Twiske buiten voor het gemeentehuis van Oostzaan de petitie aanbieden aan de nieuwe burgemeester, Marvin Polak. Iedereen is welkom, waarbij de coronaregels in acht worden genomen.

Inspreken

Op dezelfde dag volgt de commissievergadering over de Ontwerp-omgevingsvisie, waar Hart voor het Twiske zal inspreken. 'Bouw niet voor toeristen en stop die festivals in Het Twiske. Bescherm dit unieke Natura 2000-gebied', luidt de boodschap.

Tekenen kan nog

Tekenen is nog mogelijk op https://hartvoorhettwiske.petities.nl