Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Nederlandse les en computercursussen

Algemeen

NOORD - Bij het Huis van de Wijk Waterlandplein in Amsterdam-zijn er weer veel mogelijkheden om je Nederlandse taal te verbeteren en alles te leren over het gebruik van nieuwe media.

Door de corona kwamen de Nederlandse lessen en de computercursussen in het Huis van de Wijk Waterlandplein zo goed als stil te liggen. Vanaf de week van 6 september wordt weer een breed pakket aan lessen en cursussen geboden. Veel van de cursussen zijn gratis, voor andere wordt een kleine bijdrage gevraagd. Het is belangrijk dat iedereen taal- en computervaardig is in deze moderne tijd.

De taallessen worden aangeboden voor starters, half-gevorderden en gevorderden. In de lessen wordt veel aandacht besteed aan het spreken en begrijpen van de Nederlandse taal. Ook heeft het Huis van de Wijk een aanbod aan het gebruik van nieuwe media. Voor beginners is er een zesweekse basiscursus computergebruik. Voor mensen die al computervaardig zijn maar meer willen doen met de computer. Verzorgt Henk Schaap de cursus ‘Doe meer met Chrome en Gmail’. Benieuwd wat zoal behandeld wordt in de cursus, kijk op www ‘adamcomputerhulp.nl’, een uitgebreide website met tips en adviezen voor gebruik van computer en apps. Wil je leren een eigen website of webwinkel te bouwen. In een achtweekse cursus maak je onder leiding van docent Yara Gamal, met behulp van het veel toegepaste programma Worldpress, een eigen website/webwinkel. Heb je een tablet of phone. Op donderdagochtenden kan iedereen binnen lopen bij het tablet café en daar alle vragen stellen en advies verkrijgen.

Ook in de andere Huizen van de Wijk in Noord worden Nederlandse lessen en computercursussen gegeven.

Aanmelden voor de lessen en cursussen kan dagelijks bij het inschrijfbureau van het Huis van de Wijk Waterlandplein 302.

Programma: Beter Nederlands spreken groepen. Startersgroep: maandagen, 10.00 tot 11.30 uur. Half-gevorderden: maandagen, dinsdagen en donderdagen, 10.00 tot 11.30 uur. Gevorderden: woensdagen, 10.00 tot 11.30 uur. Basis cursus computergebruik, 6 weken: Lesdagen dinsdagen of woensdagen 13.00 tot 15.00 uur. Cursus ‘Doe meer met Chrome en Gmail’, Haal alles uit je computer: dinsdagen, 09.30 tot 11.00 uur. Bouw je eigen website of webwinkel met Worldpress: 8 bijeenkomsten. Woensdagavonden, 19.00 tot 20.30 uur. Vrijdagochtenden, 10.30 tot 12.00 uur. Tablet café, donderdagochtenden, 10.30 tot 11.00 uur.