Dit jaar zijn evenementen niet mogelijk, wel is er net als vorig jaar de Vrijheidsmaaltijdsoep.
Dit jaar zijn evenementen niet mogelijk, wel is er net als vorig jaar de Vrijheidsmaaltijdsoep. (Foto:aangeleverd )

Vrijheidsmaaltijdsoep in Pakhuis de Zwijger

AMSTERDAM - Vrijheidsmaaltijdsoep markeert 10 jaar Vrijheidsmaaltijden in Amsterdam. De livestream is te volgen via Pakhuis de Zwijger, AT5, en Parool online.

Dit jaar is de 10e editie van de Vrijheidsmaaltijd in Amsterdam. Normaliter zijn er op 5 mei Vrijheidsmaaltijden die overal in de stad ontmoeting, gesprek en activiteit teweegbrengen. Dit jaar zijn evenementen niet mogelijk, wel is er net als vorig jaar de Vrijheidsmaaltijdsoep. Yvette van Boven ontwikkelde het recept en door de hele stad wordt de soep uitgedeeld, gekookt en gegeten.

Limited Edition

Amsterdammers hebben ingetekend op een limited edition (gratis) blik soep met ontwerp door Piet Parra en halen die 5 mei op bij speciale afhaallocaties zoals De Ceuvel, de Couscous Bar en diverse andere plekken. Het comité 4 & 5 Mei Amsterdam roept zoveel mogelijk Amsterdammers op om op 5 mei de Vrijheidsmaaltijdsoep te eten en zich zo verbonden te voelen met elkaar en met de stad.

Voel je verbonden met elkaar en met de stad

Livecast

Kijk op op 5 mei van 17.00 - 20.00 mee naar de LIVECAST vanuit Pakhuis de Zwijger, een programma geheel in het teken van Bevrijdingsdag en de Vrijheidsmaaltijdsoep. Yvette van Boven en Judith Cyrus gaan de soep live bereiden en hosts Lucas de Man en Jennifer Muntslag krijgen bezoek van o.a. Gershwin Bonevacia, Femke Halsema, Job Cohen, Sophie Straat, Daan Roovers, Babs Gons, Ruskey, Haroon Ali en Dieter van der Westen. Ook nemen we een kijkje in de keuken bij bekende en onbekende Amsterdammers thuis. De livestream is net als vorig jaar te volgen via Pakhuis de Zwijger, AT5, Parool en www.4en5meiamsterdam.nl

Pakhuis de Zwijger

Pakhuis de Zwijger produceert als vooruitstrevende motor van stedelijke verandering meer dan 600 impact programma's per jaar over thema's als de creatieve industrie, duurzaamheid, inclusiviteit, economie en de ruimtelijke omgeving. Pakhuis de Zwijger is een cultuurhuis waar inspirerende dialogen, verbindingen, creativiteit, bottom-up initiatieven en sociale innovatie centraal staan. Sinds de intrede van het coronavirus zijn de deuren helaas gesloten, maar gaan de programma's gratis en toegankelijk door via de interactieve LIVECASTS op de eigen website.