Mathilda - loco kinderburgemeester van Amsterdam.
Mathilda - loco kinderburgemeester van Amsterdam. (Foto: Moon Saris)

Loco kinderburgemeester opent Over het IJ festival

Algemeen

NOORD - Mathilda van der Putten, loco-kinderburgemeester van Amsterdam opende samen met stadsdeelvoorzitter Erna Berends het Over het IJ Festival in Amsterdam-Noord. Mathilda: “Het voelde na twee jaar als een ontzettend bijzonder moment om Over het IJ Festival te kunnen openen. Zeker gezien de aangekondigde verscherpingen in de corona maatregelen. Maar het festival kan in haar huidige opzet met 1,5 meter afstand en kleine capaciteiten doorgaan.”

Als vertegenwoordiger van de Kinderraad en de toekomst bracht Mathilda een ontroerende speech: 

Ik zou in de toekomst voor iedereen vrijheid en gelijkheid willen ongeacht je huidskleur of hoe je je voelt in je lichaam. Oftewel je mag zijn hoe je bent. Ik gun Amsterdam een schone lucht en bewuste bewoners, die zorgen voor de omgeving waarin wij samenleven. Als ik de burgemeester van deze stad zou zijn zou ik zou ik willen werken aan duurzame oplossingen voor het klimaat in de stad. Hoe houden we het koel en schoon? Hoe zorgen we voor elkaar? Ik zou willen dat de kinderen van Amsterdam fijn kunnen opgroeien in leuke groene speeltuinen en later ook in de stad kunnen blijven wonen, en niet hoeven te verhuizen naar andere plekken omdat Amsterdam te duur is. Laten we daar aan gaan werken, Tot in de toekomst en die begint nu.

Het Over het IJ festival is nog te bezoeken tot en met 18 juli. Het festival biedt actueel locatietheater van nieuwe en gevestigde makers op spraakmakende binnen- en buitenlocaties op de NDSM-werf, aan de oevers van het IJ en op diverse locaties dieper in Amsterdam-Noord. Kijk voor meer informatie op: www.overhetij.nl.