Hoogste opbrengst ooit voor KWF Kankerbestrijding Landsmeer

LANDSMEER – Tijdens de KWF-collecteweek is dit jaar maar liefst ruim 10.000 euro opgehaald, de hoogste opbrengst ooit in Landsmeer. Naast contante donaties in de collectebus werd er dit jaar ook veel contactloos gegeven: bijna 30% van de donaties kwam binnen via het scannen van een QR-code of via WhatsApp.

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft; kanker ontwricht je leven. Levensreddend onderzoek en zorg voor iedereen die leeft met kanker blijven hard nodig. “Dat motiveert onze vrijwilligers elk jaar weer om langs de deuren te gaan. We zijn iedereen in Landsmeer dan ook heel dankbaar voor hun donatie”, zegt Astrid Mulder, voorzitter van collecteteam Landsmeer. “Ik wil daarnaast in het bijzonder onze collectanten en wijkhoofden bedanken, van wie er dit jaar een aantal stoppen met hun vrijwilligerswerk voor het KWF. Zonder vrijwilligers is er geen collecte mogelijk, dus hun inzet is van groot belang. Ook enkele lokale middenstanders die een collectebusje in hun winkel hadden geplaatst, hebben op hun eigen manier een bijdrage geleverd aan deze geweldige opbrengst.”

Vanwege corona konden de collectanten vorig jaar niet langs de huizen gaan, waardoor de collecteopbrengst in 2020 uitsluitend bestond uit donaties van winkelend publiek. De opbrengst lag toen op ongeveer 3 duizend euro, terwijl die in ‘normale’ jaren meestal op 7 à 8 duizend euro uitkwam. "Dat we daar dit jaar flink overheen zijn gegaan, is voor een groot deel te danken aan de persoonlijke QR-code die collectanten dit jaar op hun collectebus konden plaatsen en via WhatsApp onder hun vrienden en kennissen konden verspreiden", verklaart Astrid de hoge opbrengst van deze collecte. "Op een persoonlijke pagina kon elke collectant inzien hoeveel er aan digitale donaties werd opgehaald. En dat motiveert natuurlijk wel extra, want je wilt dat bedrag zo hoog mogelijk zien worden." Ook landelijk is de totale cashloze opbrengst van de KWF-collecteweek dit jaar gegroeid: van 1,6 naar 1,9 miljoen euro. De contante opbrengst van de landelijke huis-aan-huiscollecte is nog niet bekend.

Ook een bijdrage leveren aan het KWF? Het collecteteam in Landsmeer is altijd op zoek naar nieuwe collectanten. Het kost je slechts twee uurtjes per jaar. Wil je liever niet langs de deuren, maar ben je wel goed in organiseren? Dan kun je je inzetten als wijkhoofd in een van de wijken in Landsmeer, Den Ilp en Purmerland. Meld je aan via kwf.landsmeer@gmail.com of kijk op kwf.nl/help-mee/vrijwilliger.