Aanvragen Mantelzorgcompliment

OOSTZAAN - Vanaf 1 april kunnen inwoners van Oostzaan het Mantelzorgcompliment weer aanvragen. De gemeente Oostzaan vindt waardering voor mantelzorgers erg belangrijk. Daarom is het voor hen mogelijk om een financiƫle tegemoetkoming te ontvangen.

Mantelzorger ben je als je langdurig zorg verleent aan een naaste, bijvoorbeeld een familielid, vriend of kennis; langdurig wil zeggen: minimaal drie maanden voor ongeveer acht per week (deze zorg mag niet voortkomen uit een beroepsmatige relatie of als vrijwilliger). Mantelzorgers zijn belangrijk. Voor het vergroten van de zelfredzaamheid van inwoners in Oostzaan en om familieleden, vrienden en kennissen met een beperking te laten participeren in de eigen buurt of woonomgeving.

Het Mantelzorgcompliment is vanaf 1 april tot 1 september 2021 aan te vragen via het digitale aanvraagformulier op de website van de SMD (Stichting Maatschappelijke Dienstverlening): www.desmd.nl. Onder het kopje mantelzorgondersteuning/mantelzorgcompliment staat meer informatie plus de voorwaarden en een link naar het aanvraagformulier.

De mantelzorgconsulent van de SMD ontvangt de aanvragen en toetst steekproefsgewijs of de aanvraag terecht is gedaan. Vragen? Bel op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur met het hoofdkantoor van de SMD op 075-2060011. Lukt het invullen via de website niet, neem dan ook telefonisch contact op. Dan wordt de aanvraag telefonisch doorgenomen. Mailen kan ook: info@desmd.nl'.