Vaccinatienieuws huisartsenpraktijk

OOSTZAAN - De oudste inwoners (80+) via de GGD hebben een uitnodiging gehad voor de covidvaccinatie op locatie. Gelukkig is het de meeste mensen gelukt om met hulp van naasten naar de priklocaties te komen.

Helaas is er ook een niet-mobiele groep mensen bij wie vervoer naar een priklokatie echt niet lukt. De huisartsen zullen vaccinaties ontvangen om hen thuis te prikken. Mocht u tot deze groep behoren, meld dit dan bij uw huisarts, zodat bekend is dat u, wanneer dat mogelijk is, thuis geprikt gaat worden.

De Gezondheidsraad heeft geadviseerd het AstraZeneca-vaccin in te zetten voor 65-minners, startend met de oudsten, en voor bepaalde patiëntengroepen met een hoog COVID-19-risico.

Zodra de vaccins beschikbaar zijn worden de volgende groepen uitgenodigd voor vaccinatie: patiënten geboren in 1956 en 1957; patiënten tussen 18 en 64 jaar oud met ernstig overgewicht (BMI boven de 40) en de thuiswonende patiënten met het syndroom van Down, geboren in de periode van 1-1-1956 tot en met 31-12-2002 (tussen de 18 en de 64 jaar). Vanuit de specialisten zullen patiënten uitgenodigd worden die bekend zijn met een neurologische stoornis die de ademhaling belemmert. Huisartsen ontvangen voor hen geen vaccins. Het AstraZeneca-vaccin komt in kleine leveringen Nederland binnen. Wanneer Noord- Holland aan de beurt is, is nog niet bekend. We houden u op de hoogte.

Huisartsenpraktijk Oostzaan