Harry Slinger vertolkt Willy Alberti.
Harry Slinger vertolkt Willy Alberti. (Foto: Nederlied)

Harry Slinger als Willy Alberti

NOORD - Na het grote succes van 'Hemelse Kerst in de Jordaan' in 2019 presenteert Nederlied nu met een sterrencast de nieuwe muzikale kerstshow 'Als de Kerstman komt in de Jordaan!'. Te zien in Het Zonnehuis (Tuindorp Oostzaan) in Amsterdam-Noord en De Kwaker (Westzaan). Harry Slinger als Willy Alberti, Marjolijn Touw als tante Leen en Rob van de Meeberg als verwarde (Kerst)man 

Muzikale kerstshow

Centraal in het verhaal staan Tante Leen en Willy Alberti, die door gastvrouw Rosa Mee worden ontvangen ontvangen voor een Kerstshow. Zij wachten op de Kerstman. Die heeft toegezegd hun theatervoorstelling te komen opvrolijken. Maar… hij komt maar niet. Ze beginnen alvast met het zingen van kerstliedjes en gelukkig, dan komt hij toch opdagen. Maar hij is in de war en ziet er niet uit. Wat is er met hem gebeurd? Een ongeluk met zijn slee? En waar zijn de rendieren? En erger: hij weet niet meer wie hij is. Iedereen is behulpzaam en probeert de Kerstman met beroemde (kerst)liedjes en mooie verhalen weer de oude te laten zijn. Het publiek wordt gevraagd te helpen door mee te zingen. Of het lukt? Dat moet nog blijken. Eén ding is zeker: kerstfeest zal het worden met deze heerlijke voorstelling. Actrice/zangeres Rosa Mee en cabaretier/zanger Evert de Vries zijn ook van de partij en Bert Stoots (piano) en René Trok (accordeon) zorgen voor de muzikale ondersteuning begeleiding. 

Harry Slinger richt zich na Drukwerk op een solocarrière en op acteren. Hij speelde in toneel- en theaterproducties en in televisieseries, zoals In de Vlaamsche Pot, en staat met Drukwerk2 opnieuw in concertzalen. In deze kerstmusical speelt hij opnieuw zijn geliefde karakter Willy Alberti.

Marjolijn Touw (musicalster, zangeres en actrice) is winnares van drie musical awards en gelauwerd met de eervolle Gouden Genesius-penning. Zij schitterde onder andere in de Nederlandse musicals 'Ciske', 'Petticoat' en 'Was getekend Annie M.G. Schmidt'. In de kerstmusical speelt ze tante Leen. Zij zegt zelf over deze rol: “Tante Leen is mijn allerleukste karakter om te spelen”.

Rob van de Meeberg is als acteur onder andere bekend van de serie 'Het Geheime Dagboek van Meneer Groen'), maar is ook zanger en cabaretier. Hij maakte voorstellingen over Johnny Jordaan, Simon Carmiggelt, Wim Kan en Jacques Brel. Hij is winnaar van de John Kraaijkamp musical award en speelde in 2019 de rol van Johnny Jordaan in de musical 'Een Hemelse Kerst in de Jordaan'. In deze musical speelt hij een verwarde (Kerst)man en tekent hij voor het fantasierijke script met een hilarisch verhaal.


De musical is te zien in Theater De Kwaker in Westzaan en in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam. Meer informatie en kaartverkoop: www.nederlied.nl