Wethouder Niels Bonenkamp overhandigt Careline het afscheidscadeau.
Wethouder Niels Bonenkamp overhandigt Careline het afscheidscadeau. (Foto: Pim Beudeker)

Nauwelijks iemand? Heus niet

Algemeen

OOSTZAAN - Tot op het moment op woensdag 7 juli halfvier wist Careline van der Lippe niet dat er een afscheidsreceptie voor haar was voorbereid. Deze werd haar aangeboden door het College van Burgemeester en Wethouders van Oostzaan en het bestuur van Opspoor.

Het kostte wel moeite om niets te laten merken aan Careline; ze blijft nu eenmaal graag ‘In Control’. Toch lukte het de leerkrachten van de Noorderschool en de Rietkraag namen en adressen te verzamelen en kon de uitnodiging worden verstuurd.

Vooraf had Careline nog laten weten: “Afscheid, ik weet het niet”. En vervolgens: “Moet of kan ik dat zelf organiseren?”

Tot slot kwam Careline eind mei nog met een reactie “ik heb wel eens van die recepties meegemaakt waar dan nauwelijks iemand kwam. Verschrikkelijk!”

Daarna werd het van beide kanten stil en konden we op 7 juli vaststellen dat het Atrium van De KunstGreep volgelopen was om Careline te bedanken voor wat zij betekend had voor zowel de Noorderschool als de Rietkraag en ook daarbuiten. Dat bleek ook uit de woorden van wethouder Niels Bonenkamp. Tevens memoreerde hij haar vasthoudendheid om zaken te volbrengen, getuige de bouw van de nieuwe Noorderschool.

Careline werd toegezongen door de leerkrachten van de Rietkraag, waarbij duidelijk werd dat haar komst op deze school niet met gejuich werd ontvangen en vervolgens toch heeft geleid tot een innige band. Van de Noorderschool moest zij eerst een gesproken tekst aanhoren om vervolgens een document te tekenen waarmee zij nu ‘Vriend van de Noorderschool’ is. Dit volgens de traditie die geldt voor iedereen die afscheid neemt van de Noorderschool.

En natuurlijk stond ze te dringen om de microfoon in handen te krijgen om de aanwezigen toe te spreken, een korte terugblik te geven en vooral iedereen te bedanken voor de komst naar deze receptie. Het was wel verschrikkelijk. Niet omdat er nauwelijks iemand was. Nee, omdat men met zovelen waren gekomen en dus verschrikkelijk leuk.

Pim Beudeker

Careline aan het woord.