Geen windmolens in Gijzelwijk

Gijzelwijk is het nieuwe project dat Landsmeer in het Landsmeerderveld zou moeten ontwikkelen c q realiseren en deze hierdoor te behouden.

Waarom? Omdat de grote buur Amsterdam zijn oog hierop heeft laten vallen wat ik al eerder vaststelde, en u ook bericht heb.

Het doel lijkt een windturbine parkje (“park“ klinkt soms heel groen) industrieel wil aanleggen om de energie transitie te ontwikkelen vóór “ zichzelf.”

Er zijn echter echte energie CO2 neutrale bronnen maar die moeten nog gevonden worden bij sommige doorgestudeerde wetenschappers . . . en mijn openhaard mag weer aan, las ik laatst.

Wat zijn de huidige bereikte resultaten met de reeds gerealiseerde alternatieve energie strategieën landelijk ? Wel dat we nu zo’n 3 procent! aan alternatieve energiebronnen hebben.

Dat gaat vooral om wind en zonne-energie dat ons allen dus nu 1 dag in de maand kan voorzien van stroom. Dus reken op zo’n 33 x aan wat er nu in de Noordzee en op ons vaste land staat en dat er dan nog bijgebouwd moet worden.

We zien ook dat grote Amerikaanse bedrijven in onder andere Hollands Kroon de gehele water buffer en alternatieve zonnestroom opbrengst / reserves daar opsouperen. Die de horizon vervuild en ons landschap verminkt.

We moeten voorkomen dat onze gronden geconfisqueerd worden ten koste van onze natuurwaarden en ten nadele van onze woonbehoeften en vrijuitzichten in Landsmeer.

Door nu een mooie ecologische woonwijk in te richten in het Landsmeerderveld kunnen we onze gronden voor het nageslacht in beheer houden. Maar we moeten strategisch wel gaan acteren (Big Brother is watching you).

Te denken valt aan een ontwikkel project die de kool en geit spaart, landelijke ruimtelijke bouwstijlen die met mooi passen en meten de groene toekomst aankan.

Deze wijk zou zomaar Ghijzelwyck, gelegen in het Landsmeerderveld kunnen gaan heten.

Peter R. Ruijs