Dw woning is volledig uitgebrand en onbewoonbaar.
Dw woning is volledig uitgebrand en onbewoonbaar. (Foto: Inter Visual Studio )

Waar een klein dorp groots in is

Heidi en Natasha, buurvrouwen van Isabel hebben meteen hulpacties opgezet. Heidi heeft alle dorpsgenoten gevraagd spullen te doneren waarbij Natasha een gofundme campagne heeft opgezet om Isabel ook financieel bij te kunnen staan zodra er een nieuwe woning voor hen beschikbaar is. 

Doorlees voorpagina

Binnen één dag hebben alle bewoners en oud bewoners uit Landsmeer het voor elkaar gekregen om een complete inboedel bij elkaar te verzamelen. Isabel en haar gezin zijn er helemaal door overrompeld en zijn iedereen ontzettend dankbaar. 

Naast een volledige inboedel is er ook veel kleding en speelgoed bij elkaar verzameld. Heidi: "Mijn zolder, slaapkamer en woonkamer staan vol met spullen. En de spullen staan niet alleen bij mij, ook bij buurvrouw Astrid staan dozen vol in de opslag. Soms liep ik naar buiten en stonden er weer allemaal dozen met spullen in mijn voortuin, men weet me goed te vinden. Grotere items worden gelukkig pas afgeleverd zodra er een nieuwe woning beschikbaar is."

Daarnaast hebben lokale ondernemers hun steentje bijgedragen. Zowel de Jumbo als de Driesprong hebben cadeaubonnen met een waarde van 50 euro gegeven waar het gezin bij de Jumbo de boodschappen kan gaan doen. Bij de Thai mag het gezin gratis een maaltijd komen afhalen. Bewoners van de Doudpluvier hebben gezamenlijk een cadeaubon gegeven van 50 euro welke het gezin kan besteden bij de Hema.

Maar ze zijn er nog niet. Zodra er een ander huis voor de familie is gevonden moet dat huis aangekleed worden met gordijnen, een vloer en zal er geverfd moeten worden. Hiervoor zijn de buurvrouwen nog op zoek naar handige handen die kunnen helpen. Ieder die zou willen en kunnen helpen, of dit nu gaat om het helpen bij klussen, of bij het verhuizen van de spullen, kan zich daarvoor aanmelden bij Heide door een mailtje te sturen naar heidilascaris@gmail.com of te bellen naar 06 23239246.

Alle kleine beetjes helpen

Daarnaast zullen veel spullen zoals een nieuwe vloer, verf en gordijnen, maar ook nieuwe paspoorten weer aangeschaft moeten worden. Om dit te kunnen bekostigen heeft buurvrouw Natasha Barton een crowdfunding gestart. "Om het gezin letterlijk uit de brand te helpen vraag ik jullie alle een kleine donatie te geven. Want alle kleine beetjes helpen. Met uw geld kunnen ze beginnen hun leven weer langzaam op te bouwen." Momenteel zijn er bijna 100 mensen die gezamenlijk een bedrag van ruim €1500 hebben opgehaald. 

Wilt u ook doneren? Dit kan op de specifiek opgerichte gofundme pagina.

Niets gaat zomaar weg

Heidi "We zijn momenteel in contact met het Rode Kruis om de spullen die dubbel zijn ingeleverd of die Isabel niet nodig heeft naar Limburg te krijgen. Ook deze mensen zitten in nood en kunnen spullen goed gebruiken."

Inwoners Landsmeer brengen dozen vol met spullen voor Isabel en haar gezin.
De zolder van Heidi staat vol met ingezamelde spullen voor Isabel en haar gezin.
De zolder van Heidi staat vol met ingezamelde spullen voor Isabel en haar gezin.
Gezin uit Landsmeer op straat door brand in woning.
De brandweer uit Landsmeer en Amsterdam waren ter plekke om de brand te blussen.