Links Erik Luxwolda, midden Franky Monteban en rechts Peter Munts (voorzitter Technische Commissie)
Links Erik Luxwolda, midden Franky Monteban en rechts Peter Munts (voorzitter Technische Commissie) (Foto: Rob Wit)

Franky Monteban nieuwe trainer bij Tennisclub ‘t Twiske

Algemeen

OOSTZAAN - Franky Monteban gaat per 1 oktober bij Tennisclub ‘t Twiske aan de slag als tennistrainer. De Purmerender heeft onlangs  onder toeziend oog van Peter Munts en Erik Luxwolda, beiden lid van de Technische Commissie,  een aanstellingscontract getekend. De vereniging is blij een ervaren en enthousiaste leraar te hebben binnengehaald.

De nieuwbakken trainer stond al als vierjarige op de tennisbaan, mede door zijn vader die volgens Monteban een supergoede tennisleraar was. Het trainersvak is hem zelf met de paplepel in gegoten. Als vijftienjarige was hij al actief als jeugdtrainer in het Amsterdamse Amstelpark en op zijn zeventiende wist hij zijn licentie als tennisleraar A te behalen. Later, op het CIOS Overveen, kwam hij in het bezit van de B-licentie.

Monteban, die de laatste acht jaar tennisleraar was in Heiloo, heeft er reuze zin in om aan de slag te gaan bij de Oostzaanse tennisvereniging. Monteban: “Ik ben op de hoogte van de geschiedenis van de gehele omtrek. Ik ben opgegroeid in Oostzanerwerf, in de Walvisbuurt. En in het verleden heb ik veel toernooien gespeeld. De tennisvereniging ‘t Twiske is een levendige club met een actief bestuur en met veel enthousiaste commissies. Zij hebben al voor het tweede achtereenvolgende jaar de Zomer Challenge georganiseerd, waar meer dan 125 tennissers gedurende drie maanden voor een luttel bedrag kennis konden maken met de mooie tennissport.”

In oktober start de Monteban Tennisschool voor de jeugd door middel van proeflessen tijdens het populaire Oktobertoernooi, dat in de periode van 2 tot 10 oktober 2021 wordt gehouden.

Monteban heeft als voornaamste drijfveer dat kinderen elkaar op een plezierige manier elkaar moeten moeten ontmoeten. “Mijn taak als tennisleraar is mensen helpen daar waar het kan en beter maken.”

Alle informatie over de tennisschool en aanmelding is te zien op de website: tc-twiske.nl

Rob Wit