Boksen op latere leeftijd - dat kan in Oostzaan.
Boksen op latere leeftijd - dat kan in Oostzaan. (Foto: Aangeleverd)

OldStars boksen van start in Oostzaan

Algemeen

OOSTZAAN - Ouderen kunnen op dinsdag 31 augustus bij Sportclub The Match in Oostzaan gratis kennismaken met OldStars boksen. De clinic is bedoeld voor oud-boksers die blessuregevoelig zijn of minder kracht hebben, maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen bokservaring. 

Met OldStars biedt het Ouderenfonds, in samenwerking met de Nederlandse Boksbond, een aangepaste spelvorm aan voor boksen op latere leeftijd. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. 

Kennismaking OldStars

De organisatie van de clinic op 31 augustus is in handen van de ervaren trainers van Sportclub The Match. Centraal staat het op een verantwoorde wijze bewegen en blijven bewegen binnen de sociale omgeving van de vereniging. De clinic is bij Sportclub The Matchi, Twiskeweg 107, 1511 BW Oostzaan. Deelname is gratis. Makkelijke kleding voldoet, sportschoenen zijn aan te bevelen. Het sportcentrum zorgt voor bokshandschoenen.

Het programma voor de kick-off op 31 augustus: 10.30 uur: inloop; 11.00 uur: start clinic OldStars boksen; 12.00 uur: napraten met een hapje en een drankje

OldStars voor alle ouderen

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen alle ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met onder anderen partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol veertien nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers, zoals OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Aanmelden voor boksclinic

Aanmelden voor de kick-off op 31 augustus kan bij Mario Walda via info@sportscafethematch.nl of 06-53278226.