Tip: neem je fototoestel (of gsm) mee bij het ontdekken van het westelijk havengebied per boot. Je maakt gegarandeerd unieke foto's.
Tip: neem je fototoestel (of gsm) mee bij het ontdekken van het westelijk havengebied per boot. Je maakt gegarandeerd unieke foto's. (Foto: aangeleverd)

Beleef Westelijk havengebied per safariboot

REGIO - Het westelijk havengebied van Amsterdam is een spannende plek waar je van alles ziet gebeuren. Tot en met 25 september is het mogelijk deel te nemen aan de HAVENsafari  door dit gebied. De organisatie is in handen van Cultureel Gebiedsontwikkelaar Ellen Klaus in samenwerking met TAETS Art and Event Park.

Ellen Klaus: “De Havensafari is een unieke boottocht die door het (normaal niet toegankelijke) westelijke havengebied van Amsterdam vaart. Deze zomer zijn vanaf half augustus (coronaproof) zeven nieuwe vaarten toegankelijk waarin de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van de havens op ludieke wijze toegelicht wordt. In de overdekte terminals worden de stoere havenmedewerkers bezongen door lieftallige operazangeressen."

Ook de geschiedenis van cacao komt aan bod. De Amsterdamse haven is sinds mensenheugenis ‘s wereld grootste importhaven van cacao. Bevlogen gidsen laten de bezoeker met andere ogen naar dit onbekende gebied kijken waarin jaarlijks 600.000 ton cacao wordt overgeslagen. 

"Cacaobonen liggen gemiddeld vier jaar te wachten in Amsterdam voor ze worden geperst tot poeder en boter. Daarna wordt er suiker toegevoegd en maken bedrijven er letterlijk chocola van", licht Ellen Klaus een tipje van de sluier op..

De reis gaat met het comfortabele, deels overdekte schip, de Hembrug 1 by TAETS, inclusief bar met hapjes en drankjes. 

"Deze ervaring is een aanrader voor avonturenzoekers en levensgenieters die meer over dit onbekendere deel van Amsterdam willen ontdekken", aldus de organisatrice. De boot vaart van 18.00 tot 21.00 uur, vertrek vanaf Pier 14 in Amsterdam. 

Meer info en tickets via www.havensafari.nl