Brouwerij de Moersleutel.
Brouwerij de Moersleutel. (Foto: Pim Zomerdijk)

ALS-bier begin maart in de winkel

NOORD - In januari werden de ketels al opgestookt bij Walhalla in Amsterdam-Noord. Afgelopen vrijdag was de ‘grande finale’ van het brouwen van de Beer Geeks Beat-ALS-bieren.

Nu al ruim 40.000 euro opgehaald in de strijd tegen de slopende ziekte ALS

Zowel bij De Moersleutel in Alkmaar, als bij Frontaal in Breda zijn de ketels opgestookt voor het brouwen van een bier voor deze actie. In totaal worden zes bieren gebrouwen bij zes brouwerijen in Nederland en dit zijn de laatste twee.

Naar verwachting zal het six-pack bier begin maart beschikbaar zijn bij een groot aantal slijterijen in Nederland en bij de brouwerijen. Alle winst die met de verkoop behaald wordt gaat volledig naar de Stichting ALS. De actie van de Beer Geeks is al behoorlijk op stoom. Het bier komt begin maart in de winkels, maar met allerlei acties van individuele leden, de bijdragen van de brouwers en slijters is nu al ruim 40.000 euro opgehaald.


De Beer Geeks-groep bestaat inmiddels ruim 7 en jaar en is in die tijd gegroeid tot een actieve groep met ruim 14.000 leden. Bierliefhebbers verenigen zich hier om hun passie voor speciaalbier te delen.


Voor meer informatie zie www.beergeeksbeatals.nl.