Landsmeerse schrijfster Lianne Damen on tour

REGIO - Vijf vrouwen. Vijf romans. Vijf nieuwe stemmen in de literatuur. Onder de noemer ‘Vrouwen Schrijven Geschiedenis’ gaan vijf auteurs van verschillende uitgeverijen, onder wie de Landsmeerse schrijfster Lianne Damen, dit najaar on tour. Zondag 3 oktober treden ze, in samenwerking met boekhandel ’t Pakhuys, op in de Doopsgezinde Kerk, Jan Nieuwenhuizenplein 6 in Edam in het kader van de Maand van de Geschiedenis. 

Historische romans zijn een bloeiend en geliefd genre. Reden voor de vijf schrijvers van Vrouwen Schrijven Geschiedenis om de krachten te bundelen. “Ons doel is om de historische roman als genre in de schijnwerpers te zetten”, aldus Lianne Damen, schrijfster van 'De Smeekbede'. 

Dwalen door de tijd

Tijdens de literaire ontmoetingen door het land dwalen de auteurs in gesprekken met elkaar en het publiek door de tijd heen. In Edam gebeurt dat onder leiding van Alexander Reeuwijk, die de auteurs interviewt. Het is mogelijk om de schrijvers persoonlijk vragen te stellen.

De debuutromans van de vijf schrijvers - Dido Michielsen, Machteld Siegmann, Lianne Damen, Brigitte de Swart en Lisa Weeda - verschenen vlak voor of tijdens de coronacrisis. Geen gemakkelijke tijd om te debuteren, wat extra aanleiding was om het initiatief van Vrouwen Schrijven Geschiedenis te starten. 

Twee van de schrijvers behaalden in 2020 gerenommeerde literaire prijzen, waaronder de Nederlandse Boekhandelsprijs en de Bronzen Uil. 

Meer informatie over 3 oktober: www.pakhuysboeken.nl/agenda/ Aanmelden: stuur een mail naar info@pakhuysboeken.nl.