Dolf Jansen probeert oudejaarsconference uit

OOSTZAAN – Zaterdag 18 september stond Dolf Jansen met een try-out voor zijn oudejaarsconference in theater De KunstGreep. De naam van de conference wordt: 'Het Jansen Vaccin'.

Het Jansen Vaccin werkt zo’n anderhalf uur. En daarna werkt het nog heel lang na. Dat bleek wel uit het grote aantal bezoekers dat nog lang bleef napraten over de voorstelling. En dan de bijwerkingen: lachen, fronsen, nadenken, hilariteit, en dergelijke.

Dolf gaat in de voorstelling de discussie aan met het publiek, lokt ze uit en neemt ze op de hak. Onthoudt ook datgene wat er uit het publiek geroepen wordt. Komt daar regelmatig en heel toepasselijk weer op terug: het golfen rondom Amsterdam. Je zult op de ringweg maar een golfbal voorbij zien komen. Ook de leenhond tijdens de avondklok, in dit geval een vuilnisbakkenras, kwam herhaaldelijk terug Wat doe je met zo’n vuilnisbak?

Niet alleen corona, ook veel politieke uitspraken werden onder de loep genomen: 'Daar heb ik geen actieve herinnering aan' en 'Ik kan me niet herinneren dat ik daar fysiek bij aanwezig ben geweest'.

Ook lokale items kwamen aan bod. Voor de bezoekers uit Wormer maakte Jansen wel duidelijk dat ze niet naar Oostzaan hadden moeten komen.

Natuurlijk zullen er door de komende try-outs nog zaken bij komen en andere afvallen. 

De bezoekers van afgelopen zaterdag hebben genoten en zullen uitkijken naar de voorstelling van 31 december 2021.