Neem een kijkje bij het verzetsmusuem voor kinderen.
Neem een kijkje bij het verzetsmusuem voor kinderen. (Foto: Jeroen C. van Zijp)

Verzetsmuseum Junior op wielen bij De VerbroederIJ!

Algemeen

NOORD - Met een trailer van bijna 11 meter lang komt Verzetsmuseum Junior tussen 11.00 en 16.00 uur naar De VerbroederIJ! 

In de vrachtwagen stap je terug in de tijd naar het jaar 1940: Nederland is bezet door nazi-Duitsland. In vier verschillende huizen ga je, met een opdrachtenboekje in de hand, op zoek naar voorwerpen, foto’s, documenten en de daarbij behorende verhalen. Zo ontdek je de waargebeurde oorlogsverhalen van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly, Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin.

Algemene informatie

Deze voorstelling is gratis voor kinderen van 10 tot 14 jaar. De voorstelling duurt 75 minuten. Per tijdslot mogen er maximaal 16 bezoekers in de vrachtwagen. De tijdsloten zijn van 11:00 tot 12:15 ?uur, van 12:45 tot 14:00 ?uur en van 14:30 tot 16:00 uur??.

Aanmelden

Mail naar Eva Hoogkamer, hoogkamer@verzetsmuseum.org om je aan te melden. Geef bij de aanmelding het aantal deelnemers en het tijdslot van voorkeur aan. ?Wil je na het bezoek nog niet naar huis? Neem dan plaats op het gezellige stadsstrand van de VerbroederIJ en doe mee met BraaIJ: Bring you own barbecue en braaien maar!