Afbeelding
(Foto: Amsterdam Body Art)

Amsterdam Bodypaint Art show 2021 groots succes

Algemeen

NDSM - Zaterdag 7 Augustus organiseerde Stichting Amsterdam Body Art voor de 5e keer, de Amsterdam Bodypaint Art Show. Deze keer in kunstenaars broedplaats Treehouse op het NDSM terrein in Amsterdam Noord.

“Na de aankondiging dat alle events tot 13 augustus afgelast zouden worden zaten wij met onze handen in het haar. Na veel wikken en wegen of het wel door kon gaan met alle beperkingen hebben we de stoute schoenen aangetrokken en besloten om het zonder te veel publiciteit gewoon door te laten gaan. En gelukkig maar, want er zijn nog nooit zo veel aanmeldingen geweest als dit jaar.” begint Joram Baruch, van Amsterdam Body Art.

De Treehouse

De Treehouse is een nieuwe broedplaats voor kunstenaars, muziekanten en andere creatievelingen in Amsterdam Noord. Perfect voor een kleiner evenement met zowel buiten als binnen ruimtes. “Met de weervoorspellingen waren binnenruimtes een must, Bodypaint is niet geschikt voor onvoorspelbare stortregens” lacht Joram. Doordat de kunstenaars en modellen als kunstwerken verspreid over het terrein stonden was het voor bezoekend publiek mogelijk om overal door te stromen.

Freedom

Het thema dit jaar was FREEDOM. “Na een jaar van restricties wilden wij de vrijheid vieren door dit uit te drukken met kleuren en mooie creaties.” aldus Joram. 

Het event begon om 12.00 uur en het terrein liep al snel vol met modellen, kunstenaars en publiek. Op de achtergrond klonk de lekkere groove muziek van Deejay’s Aaron Yamus Bosch en Vage Paul.

“Helaas viel het event uiteindelijk letterlijk in het water. De weergoden waren ons niet goed gezind na 18.00. Maar voor een periode van zes uur zijn de mooiste creaties vervaardigd. De sfeer was erg gezellig en gemoedelijk. Zowel professionele als amateur bodypainters deden mee. Voor sommige modellen was het de eerste keer dat zij meededen, wat voor hen dat extra beetje spanning met zich mee bracht. Het was heel tof om te zien dat deze spanning en onzekerheid vervaagde naar mate ze richting het eindresultaat toe schilderde. Iedereen genoot en kijkt nu al uit naar komend jaar.” 

Bodypaint

“Bodypaint is veel meer dan een leuk item voor feestjes en partijtjes, het is een kunstvorm en we nodigen iedereen die het nog nooit gedaan heeft de volgende editie lekker mee te doen.” eindigt Joram. 

Meer informatie

Voor meer informatie, kijk op www.amsterdambodypaintart.com of op www.facebook.com/amsterdambodypaintart..

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Greetje is als vlinder geschilderd door Irguna.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding