Stratenmaker aan het werk.
Stratenmaker aan het werk. (Foto: Gemeente Amsterdam Noord)

Verkeershinder Gutserstraat

NOORD - De Gutserstraat, Klinkerweg, IJzerwerkerstraat en de ventweg Werktuigstraat zijn toe aan groot onderhoud. De afgelopen weken heeft de gemeente gezien dat de kwaliteit van de bestrating ook achteruit gaat. We gaan de straten klimaatbestendig, duurzamer en veiliger maken. De werkzaamheden lopen iets uit doordat stenen op dit moment niet goed leverbaar zijn. De werkzaamheden duren nog tot half november 2021.

De werkzaamheden

De gemeente werkt in fases: nog tot half september zijn zij bezig met de Klinkerwegen IJzerwerkstraat. Vanaf half tot eind september zal er gewerkt worden aan de ventweg, de inrit Werktuigstraat. Vanaf eind september zijn de werkzaamheden aan de Gutserstraat noord en de inrit.

Een deel van het werk is voor juni al afgemaakt. In het najaar wordt er gewerkt aan de beplanting en de ondergrondse afvalcontainers.

Bereikbaarheid

De woningen zijn tijdelijk niet met de auto bereikbaar. Nood- en hulpdiensten zijn op de hoogte. De woningen blijven bereikbaar voor fietsers. Tijdens de werkzaamheden op de ventweg van de Werktuigstraat (richting west-oost) is er voor doorgaand fietsverkeer een omleiding van ongeveer 3 dagen. De woningen en voorzieningen blijven altijd bereikbaar voor voetgangers.

Parkeren

Maximaal 35 parkeerplaatsen zijn niet beschikbaar. U kunt in de naastgelegen straten parkeren. Parkeerplekken voor gehandicapten verplaatsen we in overleg met de bewoner. Neemt u hiervoor contact op met de toezichthouder Ikael Echteld, via: i.echteld@amsterdam.nl

De elektrische laadpaal is tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar.

Afvalinzameling

Als het nodig blijkt, worden tijdelijk vervangende afvalbakken geplaatst. Tot die tijd kunt u gebruik maken van de huidige afvalcontainers.

Verkeershinder Tuindorp Oostzaan.