Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

‘Lopend Vuurtje’ door de wijk

Algemeen

NOORD - Je bent ze misschien het afgelopen jaar weleens tegengekomen op straat. Floortje, Hanneke, Atjhintya, Lars en Erik van DOCK. Sinds november vorig jaar zijn de buurtwerkers van het project Lopend Vuurtje op vaste momenten te vinden in Molenwijk en de Banne Noord en Zuid. Te herkennen aan hun bakfiets en mascotte Vlammie, zijn ze elke week ergens in de wijk met koffie, thee, en een goed humeur. 

Dit project is bijna een jaar geleden in het leven geroepen door DOCK om tijd door te brengen met bewoners en om hun behoeftes voor de buurt te horen. En vooral hun passies en krachten, zodat de buurtwerkers de bewoners kunnen ondersteunen bij het realiseren van hun wensen. De buurtwerkers hebben inmiddels ruim 400 bewoners gesproken en hebben samen met hen meer dan 30 acties en initiatieven opgezet.  

Meer sociale activiteit en ontmoetingen dragen bij aan de sfeer in de buurt en zorgt voor meer bekende gezichten en verbinding. “Ik wist wel dat er leuke mensen in de buurt woonden, maar ik kende ze alleen nog niet”, aldus een bewoner van de Overslaghof. En een andere bewoner: “Nu zijn er mensen die ’s avonds bang om over straat te gaan. Maar als je elkaar kent, dan is dat helemaal niet nodig.” Verder helpen de buurtwerkers bewoners op weg wanneer zij de weg niet weten naar de sociale voorzieningen. Ook DOCK is positief over de ontwikkelingen tot nu toe. “De reacties die we krijgen van mensen uit de buurt bevestigen dat we met ons werk de sociale cohesie in de buurt versterken”, aldus Alex te Paske. “Mensen hebben vaak een eerste zetje nodig om iets met elkaar te ondernemen of met elkaar in gesprek te gaan, maar de wil en de mooie ideeën zijn er wel degelijk. We hopen ons werk daarom in 2022 te kunnen voorzetten.” Kijk voor meer informatie www.instagram.com/dock_lopendvuurtje/.

Afbeelding