Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Restaurant de Beren bestaat 1 jaar

NOORD - Restaurant De Beren op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord opende een jaar geleden haar deuren. “Het was een moeilijke start”, vertelt eigenaar Simon Leemans. 

Vanwege de coronamaatregelen werden die deuren namelijk vrijwel direct weer gesloten. Het bedrijf startte daarom met bezorgen van maaltijden. Zo kon iedereen in het stadsdeel toch kennismaken met het restaurant. “Daarmee hebben we alvast een trouwe klantenkring op kunnen bouwen. Gelukkig maar, want die klandizie hebben we echt keihard nodig!”


Inmiddels is het restaurant weer geopend en lonkt een uitnodigend terras de voorbijgangers. De aanleg van het plein ervoor schiet nu ook op. “Het is enorm verfraaid en heel binnenkort gaan de hekken weg.” In het complex waar De Beren gevestigd is huizen onder meer de megabioscoop, een speelhal en glowgolf. “We merken dat veel mensen hun bezoek combineren en voor- of achteraf bij ons komen eten of drinken.” Leuk om te weten is dat er elke derde donderdagavond van de maand een pubquiz gehouden. De eerste editie was erg succesvol. “Dan merk je dat we een soort buurthuisfunctie krijgen. Ook voor nieuwe inwoners van Noord is dit een laagdrempelige manier om kennis te maken met buurtgenoten.” Het restaurant leent zich overigens ook perfect voor de vrijdagmiddagborrel. Grote groepen kunnen bij de Beren ook terecht. “Ideaal daarvoor is onze aparte boven-ruimte. Leuk voor verenigingen of om een verjaardag te vieren. Daar is ook een kinderspeelplaats.”

Familiebedrijf

Leemans is enorm trots op zijn restaurant. “We zijn een echt familiebedrijf. Iedereen werkt erin mee. Mijn vrouw, beide dochters en mijn broer. We hebben sowieso een heel leuk en divers team.” De bediening wordt geroemd. “We krijgen veel complimenten over de service.” Vanwege het 1-jarige bestaan is nu ‘Saté voor een prikkie’ verkrijgbaar voor slechts 9,95 euro.


Restaurant De Beren is te vinden op Buikslotermeerplein 2001 op winkelcentrum Boven ‘t Y. Telefonisch bereikbaar via 020-2254858. Dagelijks geopend van 10.30 uur, de keuken sluit om 22.00 uur en de bar doorgaans rond 00.30 uur.