Eén van de inzendingen: de onrust in Hong Kong.
Eén van de inzendingen: de onrust in Hong Kong. (Foto: Nicolas Asfouri )

De Nieuwe Kerk weer podium voor World Press Photo Exhibition

REGIO - De Nieuwe Kerk Amsterdam is zoals elk jaar het decor voor de World Press Photo Exhibition. Ook weer voor deze editie van 2021, vanaf 17 april is deze tentoonstelling open voor het publiek.

De Flagship Exhibition in Amsterdam toont de bekroonde visuele journalistiek en digitale storytelling en is altijd de start van de jaarlijkse wereldwijde World Press Photo Exhibition tour. Met een zo'n honderd tentoonstellingen in 45 landen en rond de 4 miljoen bezoekers is World Press Photo één van de populairste fotografie-evenementen ter wereld.

Tickets

De tentoonstelling is te zien in De Nieuwe Kerk vanaf zaterdag 17 april tot en met zondag 25 juli 2021. Online tickets zijn verkrijgbaar vanaf 10 maart 2021 via nieuwekerk.nl.

Nominaties

Op woensdag 10 maart 2021 maakt de World Press Photo Foundation de genomineerden bekend van zowel de World Press Photo Contest 2021 als de Digital Storytelling Contest 2021.

De professionele jury bekroont de beste visuele journalistiek van het afgelopen jaar. 4.315 fotografen uit 130 landen hebben 74.470 afbeeldingen ingezonden, meer dan voorgaande jaren. De winnaars worden tijdens de online Awards Show bekend gemaakt op donderdag 15 april 2021.


Portret van een drag-artiest en activist.