Willem aan de slag in de werkplaats.
Willem aan de slag in de werkplaats. (Foto: Evert Ruis. )

De Kracht van het ambacht bij ’t Meubeltje

VOLENDAM – Bij ’t Meubeltje kan men terecht voor restauratie, stoffering en leerbewerking van oude meubelen. De meubelen worden, indien gewenst, geheel in authentieke staat teruggebracht. “Dat is nu echt de kracht van onze ambacht. De meubels dusdanig mooi restaureren dat ze een tweede leven krijgen”, aldus Willem.

Het merendeel van de restauraties die bij ’t Meubeltje worden gedaan zijn van meubels met een grote emotionele waarde. “Klanten hebben bijvoorbeeld een oude kast van oma. Deze kunnen wij op allerlei mogelijke manieren restaureren. Stoelen en stoelzittingen kunnen worden opgevuld, rieten en biezen zittingen worden gerestaureerd of hersteld. Denk aan logen, spuiten, kwasten, zandstralen. Hang- en sluitwerk wordt in originele staat teruggebracht”, vertelt Willem.

Antieke klokken hebben eens in de vijf jaar een onderhoudsbeurt nodig. “Vaak loopt een klok niet meer omdat er veel stof in het uurwerk komt."

Onderhoud antiek

Door deze klok elke vijf jaar te laten schoonmaken en smeren is de kans dat de klok kapot gaat veel kleiner.

Houtworm

Ook kan het voorkomen dat de houtworm zo’n klok of ander meubelstuk heeft aangetast. "Wij kunnen de houtworm en eventueel ook de boktor verwijderen. De laatste jaren wordt houtworm steeds meer bestreden met stikstof of CO2. Dit is een manier om houtwormen te verstikken door een zuurstofarme omgeving voor hen te creëren. Om het aangetaste hout wordt een luchtdicht frame gebouwd waarin het gas wordt gepompt. Meubels een tweede leven geven is heel duurzaam. Ik vind het echt prachtig dat je mensen weer ontzettend blij kan maken als een meubelstuk weer in de oude staat is hersteld. Wij halen de meubels thuis op. Dit kan door heel Nederland."

Interesse

"Bij interesse kan men altijd bellen: 06 307 372 07. Wij komen vrijblijvend bij u thuis kijken om een offerte op maat te maken. Persoonlijk contact vinden we erg belangrijk, zeker voor het advies over de restauratie, aldus Willem.


't Meubeltje, Julianaweg 139G. www.tmeubeltje.nl