Het gehele gezin is bij de viswinkel betrokken.
Het gehele gezin is bij de viswinkel betrokken. (Foto: Aangeleverd)

Viswinkel Willem Molenaar 10 jaar

LANDSMEER – De viswinkel van Willem Molenaar bestaat tien jaar. Dat viert het gezin – echtgenote Sylvia, zoon Bryan en dochter Samantha werken mee - en de medewerkers met een actieweek en een cadeautje voor de vaste klanten. Bijna vanzelfsprekend is dat, want de winkel is al tien jaar op de klanten gericht.

Actieweek met aantrekkelijke aanbiedingen

Het is deze donderdag druk in de zaak. Klanten komen, klanten gaan. En zo is het al tien jaar. Hoe dat komt? Niet zozeer omdat het de enige viswinkel in Landsmeer is – als we de viskraam op de vrijdagmarkt even niet meerekenen – maar wel omdat vers hier het sleutelwoord is. 

Alles vers

“De haring snijden we vers, vis bakken we vers en onze maaltijden bereiden we vers”, verklaart Willem het succes van zijn winkel. “Zo doen we het altijd. Want onze klanten willen het zo, ze willen kwaliteit. En daarvoor kunnen ze zes dagen in de week bij ons terecht.”

Liefde voor vis en ondernemersgeest zitten beide in het familiebloed. De opa van Willem runde een viswinkel in Koog aan de Zaan en zelf ging hij als kleine jongen met hem mee naar de vismarkt. 

'Men wil gemak'

Jaren later – in 2011 – opende Willem zelf zijn viswinkel in Landsmeer. Na een opbouwfase die anderhalf jaar duurde begon de zaak goed te lopen en zo is het altijd gebleven.


“We luisteren altijd naar de consument en spelen op hun wensen in. Verse vis, en nu steeds meer kant-en-klare maaltijden. Want men wil gemak. Dat geldt voor tweeverdieners die geen zin of tijd hebben om te koken, maar ook voor oudere mensen. Sommigen kopen hier vier, vijf maaltijden en die vriezen ze dan in. Zo zijn ze klaar voor de hele week. We proberen daarin zo veel mogelijk te variëren en te vernieuwen.”

Vis is gezond

De viswinkel loopt uitstekend, ook omdat men er steeds meer van doordrongen raakt dat vis gezond is. Alle reden dus om van het tienjarig bestaan een feestje te maken. Een feestje waarvan de klanten meeprofiteren. 

Speciale bewaartas

Willem: “Vanaf vandaag tot en met zaterdag hebben we aantrekkelijke aanbiedingen, en een week later een speciale bewaartas met daarin mooie visproducten. Trouwe klanten krijgen deze gratis.”